A 3-a zi din Turneul Campioanelor: Halep și Cibulkova plătesc tribut inadaptării tactice

simored

Așa cum primele două zile ne-au obișnuit, „Grupa Roșie” este mai săracă în suspans decât „Grupa Albă”, însă compensează prin diversitatea stilurilor de joc.

Deși ambele jucătoare se aflau la adăpostul victoriei din primul meci, miza acestei partide era, în bună măsură, șefia grupei.

kerberhalep

Chiar dacă Simona a început entuziasmant, cu o victorie în două seturi în fața americancei Madison Keys, adversara de astăzi, Angelique Kerber, s-a dovedit de netrecut, tocmai din pricina unei filozofii total opuse.

Dacă Madison este genul de jucătoare care preferă să aibă frâiele partidei de la început până la final și să dicteze ritmul cu lovituri năprasnice din spatele terenului, cu Angelique povestea este cu totul alta.

Nemțoaica acceptă tempoul stabilit de adversară și returnează, exasperant, fiecare minge. Abordări total opuse.

Cu o mobilitate inegalabilă în circuitul WTA, Kerber acoperă în întregime terenul, fiind  capabilă să răspundă, din defensivă, cu lovituri extrem de bine plasate.

Exact asta a fost și desfășurarea de astăzi.

Simo nu a început grozav partida, cedându-și serviciul încă din primul game. Lucrurile urmându-și cursul normal, nemțoaica ajunge la 3-1. De aici, o Halep mult mai hotărâtă și cu un joc ceva mai îngrijit preia controlul, reușind o serie de 3 game-uri la rând și întorcând scorul în favoarea ei. Această perioadă foarte bună de joc a româncei a coincis cu o scădere în jocul numărului 1 mondial, care a greșit neobișnuit de mult (13 greșeli neforțate).

Cu toate acestea, ratând momentele importante, Simona pierde un set foarte echilibrat și, totodată, foarte important în economia partidei: 6-4.

În manșa secundă, Simona tot mai enervată de jocul defensiv ireproșabil al adversarei, se decide să își asume tot mai multe riscuri și să străpungă prin forță brută zidul nemțesc. Evident, această abordare a împins-o total în defensivă pe Angelique, însă acest lucru nu a jenat-o foarte tare.

Terenurile din Singapore sunt mult mai lente decât cele obișnuite, iar mingea sare mai puțin. Combinație ce i-a îngreunat și mai mult sarcina Simonei. Asumându-și tot mai multe riscuri și fiind nevoită să lovească mingea din poziții neobișnuite, forehand-ul s-a dereglat total, anulând cele 18 lovituri direct câștigătoare prin 19 greșeli neforțate.

Cu Halep făcându-i jocul, Kerber a putut să își pună în aplicare planul tactic, terminând setul cu doar 3 greșeli neforțate. (6-2)

winkerber

În urma acestui succes, Angelique își asigură într-o bună măsură poziția fruntașă în grupă, obligând-o pe Simona să joace cu calificarea pe masă în față Cibulkovei, aducând puțină tensiune și în „Grupa Roșie”.

keysversus

Și celălalt meci al zilei, cel dintre Madison Keys și Dominika Cibulkova, s-a terminat tot în două seturi scurte, 6-1 / 6-4 pentru americancă. O victorie tradusă într-o mare gură de oxigen.

Având o evoluție ștearsă în primul meci, Madison a părut puternic cromatizată astăzi, datorită aceleași diversități de care vorbeam la început.

Lipsa culorii inițiale a fost cauzată de planul tactic executat perfect de Simona Halep: multe lovituri pe backhand-ul americancei, cu adâncime, care să o împingă cât mai mult în spatele liniei de fund.

Păgubită de armele sale, Keys s-a transformat într-un inamic inofensiv. Nu a fost cazul și astăzi, Cibulkova eșuând în aplicarea aceleași stratageme.

Fără să simtă presiunea unui oponent cu temele făcute, Madison a putut să se desfășoare cu o dezinvoltură de invidiat, exploatându-și la maximum abilitățile.

Înarmată cu un serviciu devastator, care nu i-a oferit nicio șansă de break slovacăi pe întreg parcursul meciului, Keys a putut să își canalizeze fără emoții întreaga energie pe jocul din teren.

Agresivitate și precizie, așa pot fi exprimate în cuvinte cele 26 de lovituri câștigătoare care aproape i-au curmat șansele de calificare Dominikăi, într-un meci în care nu a avut replică.

winkeys

Be the first to comment on "A 3-a zi din Turneul Campioanelor: Halep și Cibulkova plătesc tribut inadaptării tactice"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: