AC Milan nu e doar istorie, trebuie să fie și prezent!

AC_Milan_Maglia_200809

Voi categorisi rubrica din această seară în două mari sub diviziuni și voi arunca și câteva rânduri despre „amicalele” Pandurilor și Viitorului. Două știri mi-au atras atenția în mod obscen aș zice, astăzi, una este fundamentală, iar cea de-a doua va fi încercuită de sarcasm.

Pentru început, aș scrie puțin despre AC Milan. Am crescut cu această echipă dominând fotbalul. Poate nu de maniera spaniolilor în prezent dar dacă spuneai AC Milan în 2005, 2006, 2007 o făceai cu mândrie, cu tărie, dacă purtai un tricou rossonero. La 10 ani distanță, nu cred că am mai văzut un tricou cu Milan de când era Oțelul campioana țării și asta trebuie să însemne ceva, din moment ce, de aproape 2 ani în București, nu mi-a sărit în atenție nimic. O pantă descendentă atât de abrubtă a găsit Berlusconi pentru echipa lui încât, astăzi, echipele adverse vin pe San Siro să scoată puncte în mod conștient, realist și compensatoriu pentru ce au pierdut acasă cu o etapă în urmă. Nu-i de mirare că vestea preluării acestui club de către agentul Jorge Mendes m-a bucurat. Paradoxal, căci AC Milan a fost una din formațiile pe care nu le simpatizam pe atunci, dimpotrivă. Eliminările în sferturile Uefa Champions League ale echipelor PSV și Lyon într-o manieră, a la Inzaghi, au trecut-o pe formația legendară a Italiei pe lista mea neagră. Astăzi, lucrurile stau diferit, iar pentru Milan, oficializarea acestei schimbări ar însemna cel mai sigur, scurt, decent mod de a reveni între coloșii Europei.

Mai scurt, dar mai agresiv, voi vorbi despre o declarație făcută de un personaj care irosește timpul oricui când deschide gura. Duckadam, despre el scriu aceste rânduri, este un personaj care nu înțeleg cum încă poate fi de actualitate după prostiile pe care le debitează uneori și declarațiile clișeice făcute cu o nonșalanță nemuritoare. Ultima dar și cea mai șocantă perlă, cea a mileniului, dacă mă întrebați pe mine a scos-o astăzi : aparent, pentru Steaua București, Manchester City nu e chiar de speriat deoarece pe bancă, au un catalan care nu prea a făcut performanță în Champions League. El vorbește despre Guardiola, antrenorul care activează în fenomen de 7 ani și are la activ 7 semifinale în această competiție, inclusiv 2 trofee. Cică la Bayern a eșuat. Aici sunt multe discuții, dar nu văd un eșec 3 titluri în 3 ani plus 3 semifinale de UCL, ori alte Cupe și Supercupe interne , mă rog. Fabulos domnule Helmuth!

Despre Pandurii și Viitorul nu ar fi de menționat prea mult. 1 punct scos din 12 posibile de cele două, 2 goluri marcate, 10 primite și un sezon european la fel de scurt ca al Iașiului. Cuvintele n-au cum să fie mai multe, adversarele au fost clar cu 2-3 clase peste, reproșuri n-am de ce redactez, surprize n-au fost, totul a decurs relativ corect.

Be the first to comment on "AC Milan nu e doar istorie, trebuie să fie și prezent!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: