Astra se declara multumita si spera la calificare. Oare Genk ne-a arat tot ce poate?

Datorita faptului ca Genk a condus de doua ori pe tabela si Astra Giurgiu a reusit sa egaleze in ultimul minunt din timpul regulamentar prin Takayki Seto, ca suporteri ai fotbalului romanesc ne putem dclara multumiti cu acest rezultat, desi senzatia generala este ca Astra a controlat ostilitatile in marea majoritate a timpului. Ar fi meritat victoria daca nu pacatuia prin greseli individuale, iar starea precara a gazonului a fost un handicap pentru Budescu, Filipe Teixeira si compania. Cunoscand antecedentele din trecut, Astra ramane cu sanse reale in carti pentru faza optimilor de finala. In Belgia gazonul va fi mult mai bun, iar circulatia mingii pe situatiile de tranzitie pozitiva va avea o viteza in plus in comparatie cu ce am vazut in aceasta seara.

Decizia lui Marius Sumudica de a miza pe un sistem cu trei fundasi centrali nu a fost o decizie neinspirata. Pana la urma faza cursiva finalizata de Constatin Budescu prin care Astra a revenit pentru prima data pe tabela a fost generata in sistemul 3-5-2, iar tot ca argment in favoarea lui Sumudica, poate ca au fost viciati si de o lovitura de la punctul cu var (Budescu). Genk a deschis scorul prin fundasul Castagne, insa golul se datoreaza naivitatilor din apararea giurgivenilor. Daca Silviu Lung jr, reusea sa fie mai intuitiv cu o secunda, reusita belgienilor putea fi evitata, dar pana la portar greselile au fost consumate de fundasi prin Sapunaru si Geraldo.

Problema Astrei in 3-5-2 a fost atacantul avansat. Daniel Niculae a avut suficiente mingi din care se puteau dezvolta actiuni periculoase pentru poarta lui Mathew Ryan, dar varsta la acest nivel isi spune cuvantul. A pierdut constat duelurile fizice cu fundasii adversi si a fost neinspirat cand a incercat sa apeleze la artificii tehnice. Nu mai are rost sa regretam despartirea de Alibec sau sa ne imaginam cu arata jocul cu atacantul stelist in tandem cu Constantin Budescu. Este o fila de istorie, iar Astra Giurgiu are posibilitatea de a genera din nou istorie.

In repriza secunda prin avansarea lui Sapunaru in linie cu Seto si trecerea la 4-2-3-1, Marius Sumudica a echilibrat disputa din punct de vedere fizic la mijlocul terenului. Pe recuperarile si incursiunile lui Cristian Sapunaru, Astra putea rezolva lejer meciul daca era mai atenta in faza de finalizare. Alexandru Ionita, Filipe Teixeira si Constantin Budescu au ratat ocazii pe care speram sa nu le regretam peste o saptamana.

Avem o dispozitie o saptamana in care vom trai cu impresia ca Genk este o echipa de batut si sa regretam greselile colective sau individuale care au perforat in doua randuri poarta lui Silviu Lung. Albert Stuivenberg a propus un fotbal de echilibru, iar prin remiza cu goluri marcate si-a atins pe termen scurt obiectivul. Acum la cald, regretul ne obtureaza intr-un anumit mod ratiunea si minimalizam calitatile adversarului. Tare ma tem!
Aceasta echipa poate mult mai mult. Acasa sa nu iasa din sablonul cu care ne-am acomodat noi in aceasta seara. Daca isi propun pe langa precizia pozitionarii si calitatile fizice, pot scoate in evidenta o estetica pe care noi acasa suntem obisnuiti sa o savuram la Giurgiu. Finalizarea lui Leandro Trossard este finalitatea unui moment in care Genk a iesit din sablonul descris dupa meci de directorul tehnic FRF, Mihai Stoichita, iar Silviu Lung si-a recuperat greseala de la golul de 1-0 in prima repriza la o actiune similara.

Inchid cu un gand despre fotbalul intern. Daca Astra intra in play-off, iar pe langa chimia dintre Teixeira si Budescu, Marius Sumudica reuseste sa ajusteze un atacant cu potenta fizica, Astra Giurgiu se poate bate cu sanse reale la titlu, fiindca in play-off porneste favorita in fata oricarui adversar. Dispun de omogenitate, calitate tehnica si de un lot suficient de experimentat incat sa gestioneze in avantajul lor toate punctele cheie ale mini-campionatului din finalul sezonului competitional.

3 Comments on "Astra se declara multumita si spera la calificare. Oare Genk ne-a arat tot ce poate?"

  1. calificare nu prea cred din moment ce a facut egal

  2. Ce parere ai Marius de antrenorul Marius Sumudica? Eu nu urmăresc liga 1 decat foarte rar dar îmi place de el ca antrenor. Ca motivator e foarte bun, asta e clar pentru mine, dar ce zici de celelalte aspecte: tactica, sisteme de joc, etc ?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: