„Ce nevoie aveați bă să ne bateți?!”

14 Septembrie 2011. Pe stadionul El Madrigal din Villarreal echipa gazdă juca împotriva lui Bayern Munchen în primul meci al grupei A din Liga Campionilor.

13 Mai 2012. Un 13 cu ghinion. Același El Madrigal. Președintele celor de la Villarreal coboară scările stadionului în lacrimi, aproape să facă infarct, pătrunde pe teren și le cere scuze tuturor suporterilor pentru retrograderea echipei după 12 ani petrecuți în Primera Division, promițându-le că vor reveni mai puternici.

După șocul retrogradării lui Deportivo la Coruna în 2010 anul următor a venit rândul încă uneia dintre echipele de tradiție din Spania să cadă în al doilea eșalon fotbalistic. Villarreal a retrogradat la finalul unui sezon în care soarta i-a fost potrivnică de la început până la sfârșit. Totul a început cu vânzarea unuia dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei, Santi Cazorla la Malaga la începutul sezonului. A continuat cu grava accidentare la ligamentele a lui Giuseppe Rossi, unul dintre cei mai buni atacanți din Europa sezonul trecut și cu randamentul mult scăzut al echipei. Primul semnal de alarmă a fost tras de cele 6 înfrângeri suferite în Champions League și părăsirea competiției cu nici un punct în bagaj.

Și totuși, echipa se putea salva de la retrogradare în ultima etapă, când pe El Madrigal a venit Atletico Madrid, echipă cu locul de Europa League asigurat. Însă galbenii depindeau și de rezultatul meciului din Rayo Vallecano și Granada, unde dacă învingea Vallecano, iar Villarreal pierdea, Granada și cu Rayo rămâneau în primul eșalon. Ce a urmat este o poveste de zis nepoților. Minutul 87, 0-0 în ambele meciuri. Falcao înscrie pentru Atletico Madrid, însă cu toate acestea submarinul galben nu retrograda, pentru că Rayo era la egalitate cu Granada. Însă în minutul 91, Rayo a înscris și atât ei, cât și Granada s-au salvat de la retrogradare. „Meci cu cântec”, cum zice o lozincă pe la noi.

La finalul meciului cu Atletico, unul dintre jucătorii lui Villarreal a fost auzit atunci când l-a întrebat cu ochii în lacrimi pe fundașul echipei din Madrid, Diego Godin:

Ce nevoie aveați bă să ne bateți?!

Într-adevăr, ce nevoie aveau? N-aveau. Dar au dat o lecție de moralitate tuturor. S-au respectat pe șine ca și fotbaliști și au respectat fotbalul mai presus de toate. Iar jucătorii lui Villarreal știu acest lucru și probabil ar fi procedat la fel dacă ar fi fost în locul celor de la Atletico. Lecție de viață!

Marco Ruben, jucătorul celor de la Villarreal, în lacrimi la finalul meciului cu Atletico Madrid

Be the first to comment on "„Ce nevoie aveați bă să ne bateți?!”"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: