CFR Cluj nu incanta. CFR Cluj doar castiga

1. Prin aceasta victorie chinuita, dar probabil meritata datorita efortului fizic si coregrafiei tactice desenata in aceasta seara de Dan Petrescu, CFR Cluj are prima sansa la titlu. Bineinteles concluzia este prematura, insa dupa cinci etape CFR Cluj iti lasa senzatia ca sta cel mai bine in teren, si daca nu are cel mai bun lot din punct de vedere valoric, cu siguranta are cel mai matur lot din Liga 1.

sursa gsp.ro

2. La 33 de ani Juan Emmanuel Culio este un fotbalist senzational pentru nivelul Ligii 1. De regula fotbalistii care revin in campionatul intern sunt epave din punct de vedere sportiv. Sa ne gandim putin la aventura lui Juliano Spadacio la Astra Giurgiu, Wesley la Poli Iasi sau Cesinha la Petrolul Ploiesti. Cu parere de rau pentru suflarea dinamovista, lista de mai sus ar putea fi completata cu vedata Juan Albin.

3. CFR Cluj nu te incanta. CFR Cluj doar castiga, si asta-i tot ce conteaza in fotbalul din zilele noastre. Privesc la Urko Vera si gandul imi zboara la Marius Bilasco. In dese randuri fotbalul rudimentar este mult mai eficient decat fotbalul sampanie. Pentru spectacol tribuna de la Cluj este inchisa in acest sezon.

4. Sta si ma intreb pe unde a pierdut Cristian Manea timpul. Oare de ce Mircea Rednic nu a avut incredere in calitatile acestui fotbalist la Mouscron? In viitorul apropiat poate concura cu Romario Benzar pentru pozitia de fundas dreapta la echipa nationala.

Mario Camora a fost eliminat, astept sa vad cum se prezinta Alexandru Vlad in urmatoarea etapa.
Nu inteleg de ce pe vremea lui Francisc Dican sau Vasile Miriuta, Cosmin Vatca era varianta cu numarul trei pentru postul de portar. Dupa cinci etape nu vad nici o diferenta de valoare intre Vatca si Florin Nita.
Dupa trei recuperari facute de Dan Petrescu (Vatca, Manea, Culio) regret o pierdere. Tanarul Razvan Horj era unul dintre cei mai buni fundasi din campionat in mandatul lui Vasile Miriuta.5. Din acest debut de sezon de la Dinamo am retinut doar repriza secunda cu Athletic Bilbao. Cosmin Contra a venit cu ceva in plus in comparatie cu Ioan Andone, dar pentru performanta Dinamo are nevoie de ceva mai mult decat un antrenor valabil. Unde nu-s bani este nevoie de inteligenta, nu stiu daca la aceasta ora managementul sportiv face casa buna cu Ionut Negoita sau Adrian Mutu.

Un rudimentar precum Steliano Filip este capitanul lui Dinamo. O rezerva de la ASA Targu Mures (Sergiu Hanca) este vedeta lui Dinamo. Poate ca asta-i trista valoare a fotbalului romanesc, daca acesti doi fotbalisti sunt pe merit in angrenajul echipei nationale.

1 Comment on "CFR Cluj nu incanta. CFR Cluj doar castiga"

  1. Esti cam rau cu Hanca. La Steliano sunt de acord! 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: