De la milioanele din Premier League la „milionarul” Stiliyan

13631550_881535858619226_5597649172116468436_n

Cu o zi înainte de finala Campionatului European, Cristiano poate sta liniștit: partenerul său de scenă, Pepe, este apt. Cel mai constant portughez la acest Euro, a primit ok-ul medicilor pentru a începe din primul minut duelul cu Franța. Îl va revedea pe Griezmann, cel care a avut bilet în primul rând la reprezentația fastuoasă a fundașului de pe San Siro, din mai.

Trecem de la teatru, la viața reală într-o manieră transparentă și emoționantă. Stiliyan Petrov, retras din activitate în urmă cu 3 ani când a aflat că suferă de leucemie, a revenit pe teren astăzi, bifând primele minute, la fix 10 ani de când a semnat prima dată cu Aston Villa, club la care a fost legitimat până în 2013.

După această știre nu putea urma decât milostivul Becali. Modest, fără nevoie de atenție și cu o nouă vocație după eliberare, căință. Acesta e doar un personaj fictiv și orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare. Jignirile nu se mai fac direct acum, a fost cizelat de cărțile scrise, iar acum xenofobia și restul „calităților” pe care le-a expus în ultimii ani se dezvoltă mai subtil. Ultima găselniță a acestuia o reprezintă eliminarea din vocabularul steliștilor a cuvântului străin. Cel puțin când vine vorba de antrenori, că la jucători ar mai umbla puțin, că vorba aceea: mai apare câte un Hamroun și e păcat să nu-l trimită el în Qatar pe bani mulți.

Doar 3 zvonuri ar fi de notat pe ziua de azi . Primul e utopic : Pep l-ar vrea la City pe Bravo de la Barcelona. Al doilea e aproape confirmat: că tot veni vorba de clubul catalan, Bartomeu a mai prelungit pentru un sezon parteneriatul cu Qatar Airwais, urmând ca de la anul, Amazon să fie pe pieptul echipei blaugrana. Ultimul murmur vine din cadrul britanicilor care sunt în căutare de antrenor pentru națională. Klinsmann e numele vehiculat intens azi, „americanul” fiind văzut drept urmașul potrivit pentru banca Albionului.

Termin ziua cu o știre financiară. Au trecut fix 9 zile de când s-a deschis, oficial, perioada de transferuri. În săptămâna aceasta plus celelalte 2 zile, cluburile de Premier League au cheltuit „doar” 300 de milioane (Brexit și mai cum?!). Vor să atingă un număr record de cifre în materie de achiziții anul ăsta și se îndreaptă vertiginos spre al 9 lea zero.

Be the first to comment on "De la milioanele din Premier League la „milionarul” Stiliyan"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: