De la Mircea Rednic la Ioan Andone

Sa admitem ca Miha Mevlja era imposibil de pastrat in ”Groapa” dupa oferta primita de la Rostov, Ante Puljic din ce se declara la vremea respectiva nu a fost pe placul lui Andone, dar oare pe unde mai bate mingea Andrei Marc? Cu voia sau fara voia antrenorului, Dinamo a cedat nu mai putin de trei fundasi centrali, se apropie play-off-ul sau dupa caz, play-out-ul si Ioan Andone inca nu a gasit un fundas central decent de pus in linie cu Ionut Nedelcearu. Luka Maric a demonstrat in dese randuri ca nu este o varianta de luat in calcul, daca vrei sa te bati la titlu. Sa vedem ce poate demonstra Claude Dielna. Dupa un singur meci este greu de tras concluzii, dar la prima vedere pare un fotbalist cu fizic, cea ce nu este o noutate pentru un jucator format in Franta, insa extrem de rudimentar din punct de vedere tehnic. Daca nu avea viteza de reactie putea sa-si marcheze debutul printr-o pasa de gol la adversar.

Cu apararea decapitata Ioan Andone se vede nevoit sa-l retraga din linia de mijloc in defensiva pe Ionut Nedelcearu. Gaura lasata de Nedelcearu a fost plombata cu Azer Busuladzic. Pe undeva se compenseaza, dar cand urcam in zona interilor pe acest 4-3-3 se observa lipsa lui Paul Anton. Mircea Rednic il transformase pe Anton intr-un lider de echipa, numai ca peste vara cineva si-a facut alte calcule. A crezut ca Dan Nistor poate oferi ceva in plus, iar Aton a fost oferit cu imprumut, pe bani de seminte celor de la Getafe. Eric Bicfalvi a fost prea scump pentru buzunarul lui Ionut Negoita, iar Antun Palic prin trecerea de la 4-2-3-1 la 4-3-3 a devenit un mijlocas oarecare de Liga 1. Fiecare antrenor are propria viziune despre jocul de fotbal, insa uneori antrenorul mai trebuie sa-si construiasca sistemul de joc si dupa calitatile fotbalistilor care-i compun lotul. Deocamdata pana la proba contrarie cel mai bun mijlocas central din acest sezon la Dinamo a fost improvizatia Sergiu Hanca. Un Hanca care in vremurile bune de la ASA Targu Mures, era fotbalist de maxim 10 minunte la 3 etape disputate.

Dupa cateva sesiuni de antrenamente, Ioan Andone a decis in vara sa-l trimita putin la plimbare pe Marcel Essombe. Decizia este compesanta de venirea lui Adam Nemec, dar dupa cinci, sase etape scurse de campionat, Ioan Andone realizeaza ca lui Harlem Gnohere nu-i mai sta gandul la Dinamo Bucuresti. Peste noapte Dinamo ramane fara varianta concreta de rezerva pentru pozitia de atacant central, iar Adam Nemec in aceste prime doua etape scurse de la reluarea campionatului pare sa fi ramas cu gandul in vacanta. E posibil sa-si fi pierdut si el cheful de Dinamo. La salariile propuse de Ionut Negoita, Dinamo pentru un strain nu poate fi nimic altceva decat o perioada de tranzit, acceptata pe ultima suta de metri in lipsa de altceva. Oare Dorinel Popa nu merita ceva mai multa atentie in perioada imediat urmatoare?

Laurentiu Branescu si Jaime Penedo au avut prestatii decente in acest sezon intre buturi, dar totusi nu putem trece cu vedere titularul de la FC Viitorul. Sezonul trecut Victor Rimniceanu a fost rezerva lui Vytautas Cerniauskas. Pentru o echipa care vrea sa-si construiasca un viitor, ce mai poate oferi Penedo la 35 de ani?
Mircea Rednic a construit sezonul trecut o echipa de la 0 si a terminat sezonul regulat pe locul secund in clasament. Cel putin prin complicitate pasiva, Ioan Andone a demolat o constructie care in mod normal ar fi avut nevoie de cel mult 3-4 transferuri pentru a candida cu sanse reale la titlu in acest sezon. In momentul in care Ioan Andone a fost uns antrenor principal, Dinamo avea nevoie in linii mari de un fundas dreapta, un mijlocas central si un atacant lateral stanga. Postul de portar nu mai intra in discutie datorita prestatiilor lui Victor Rimniceanu in poarta celor de la FC Viitorul.
Oare cum ar fi aratat Dinamo in acest moment in formula : Rimniceanu – Hanca (Romera), Nedelcearu, Puljic (Marc), FilipAnton, Nistor (Busuladzic) – Rotariu, Palic (Bicfalvi), Lazar (Mahlangu) – Essombe (Nemec)?

Be the first to comment on "De la Mircea Rednic la Ioan Andone"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: