Ziua 3: Djokovic impins la limita de Raonic; Thiem intr-un nou meci de 3 seturi

thiem

Ziua a 3-a din cadrul Turneului Campionilor a debutat cu un meci de totul sau nimic.

Meciul dintre Gael Monfils si Dominic Thiem, 2 debutanti, a capatat aceasta conotatie in urma infrangerilor pe care ambii jucatori le-au suferit in prima partida.

Prin urmare, cine pierdea si acest meci, irosea automat orice sansa de a juca in semifinale.

Primul set, incheiat 6-3 in favoarea lui Dominic a fost unul mult mai echilibrat decat o arata scorul.

Ambii jucatori au servit exemplar, avand cifre demne de competitia in care se regaseau: 70% din puncte castigate cu prima minge de Gael, in vreme ce Thiem a avut un dezarmant 89%.

Date fiind aceste conditii, diferenta in prima mansa s-a facut la singura minge de break. In game-ul 6, austriacul a speculat o bresa din jocul lui Monfils si s-a desprins decisiv, confirmand evolutia solida din partida precedenta.

Scenariul din meciul anterior, impotriva lui Djokovic, a fost respectat si acum, caderea lui Thiem dupa adjudecarea primului set fiind evidenta.

De la uriasul 89%, Dominic a ajuns la un rusinos 22%.

Francezul, reusind break-ul inca din game-ul 2, la prima sansa avuta, a urcat pe un val de incredere ce l-a coplesit pe Thiem. Un 6-1 fara emotii pentru Gael, iar o astfel de partida nu putea fi decisa decat intr-un set 3.

Inaintea acestui meci, Thiem disputase 24 de meciuri cu set decisiv, dintre care a reusit sa castige 21. Aceasta statistica dezvaluie stapanirea de sine, dar si capacitatea de concentrare in momente delicate.

Cu toate acestea, simpaticul francez s-a dovedit a fi un adversar redutabil.

Pierzand doar doua puncte pe primul serviciu, acesta si-a facut cu usurinta game-urile pe propriul serviciu pana in game-ul 8. Acolo au aparut 3 sanse de break pentru austriac (doua consecutive), anulate insa de Monfils.

Aceste sanse, desi neconcretizate, anuntau presiunea tot mai mare pe care Dominic o exercita.

Necontand la retur, inevitabilul s-a produs: francezul a clacat pe propriu serviciu in game-ul 10 si i-a oferit astfel lui Dominic o mare gura de oxigen, ce il mentine in cursa calificarii.

Scor final 6-1/ 3-6, 4-6 in favoarea lui Thiem, ce demonstreaza ca setul luat lui Novak nu a fost o simpla intamplare.

15042175_10154818486753701_3654572328326188331_o

Daca Dominic si Monfils aveau nevoie de victorie pentru a ramane inca in cartile calificarii, Novak si Milos aveau nevoie de un succes pentru a isi asigura prezenta in semifinale.

Adversarul de astazi era canadianul Milos Raonic.

Cei 2 se mai intalnisera de 7 ori, Djoko cedand doar un singur set, in 2014.

In ciuda progreselor clare pe care le-a inregistrat canadianul in ulimii ani, niciodata nu a fost un adversar cu adevarat incomod pentru sarb.

Cum insa Novak nu trece prin cea mai buna perioada a carierei, Milos a simtit mirosul de sange si s-a napustit asupra oponentului sau.

A facut acest lucru cu armele-i caracteristice: servicii agonizant de puternice si plasate, dublate de un forehand necrutator.

Afisand o astfel de siguranta la serviciu, Raonic a putut sa se concentreze pe retur. Nu intamplator singurele mingi de break din primul set i-au apartinut. De fiecare data insa, Novak a gasit loviturile cele mai inspirate si a reusit sa impinga setul intr-un tie-break.

Desi posesor al unui prim serviciu devastator, Raonic este usor vulnerabil pe mingea a doua. Lucru suficient pentru pragmaticul Nole, care speculeaza sansele avute si isi adjudeca prima mansa la 6.

Setul doi incepe cu un break rapid pentru sarb, concretizat imediat.

Putin surprinzator, Djokovic reduce nivelul jocului si ii permite canadianului sa egaleze la 2.

Simtind iar pericolul, Novak apasa pedala de acceleratie si reuseste un nou break. Insuficient nici de aceasta data, deoarece, desi a condus cu 30-0 la 4-3, a facut 4 greseli usoare care l-au readus din nou in partida pe Raonic.

Acesta chiar a reusit sa-si procure o sansa de set la 5-6, insa din nou Nole a jucat mai bine cand a fost mai mare nevoie.

Un nou tie-break, in care Milos a avut de doua ori avantajul unui mini-break, insa nu a reusit sa capitalizeze oportunitatile avute si s-a inclinat din nou, de aceasta data la 5.

O alta partida extrem de stransa pentru deja primul semifinalist al acestei editii. Sa castigi 2 tie-break-uri consecutive in fata unui jucator de profilul lui Raonic nu este putin lucru si cu siguranta nivelul de incredere al sarbului a crescut in consecinta.

Diferenta s-a facut in cele cateva puncte decisive. Aproape la fiecare sansa avuta de adversar, Djokovic a raspuns cu prima minge. De partea cealalta, a fost exact invers: cand situatia cerea un prim serviciu salvator, Raonic nu era capabil decat de o a doua minge mult mai abordabila pentru oponent.

Cu toate acestea, in multe momente Milos a aratat un joc compact si increzator. Poate si palmaresul nefast in fata lui Djoko a influentat jocul acestuia in momentele importante. Cert este insa ca nimic nu este pierdut, pentru canadian urmand partida decisiva impotriva lui Dominic Thiem.

15110295_10154819396798701_1107136620195636506_o

Be the first to comment on "Ziua 3: Djokovic impins la limita de Raonic; Thiem intr-un nou meci de 3 seturi"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: