Este Mancini soluția corectă pentru PSG?

După tragerea la sorți a Ligii Campionilor am putea spune că cea mai șifonată echipă a ieșit Paris Saint-Germain care o va întâlni din nou pe Barcelona, cu care s-a întâlnit în ultimele trei sezoane și pe care a reușit să o învingă doar o singură dată în faza grupelor. Cele două eliminări din sferturile de finală din anii precedenți în fața formației blaugrana încă le dau fiori parizienilor care se tem că vor părăsi prematur competiția și în acest sezon. unai-emeryAdus în această vară pe banca lui PSG ca un adevărat salvator și ca omul care ar putea aduce Liga Campionilor la Paris Unai Emery reprezintă până în momentul de față doar o mare dezamăgire pentru patronii arabi ai clubului din capitala Franței. Așa cum am mai spus-o instalarea sa ca tehnician a reprezentat un pariu de ambele părți: PSG a mizat pe un antrenor care a demonstrat că are calitatea necesară pentru a conduce o echipă spre câștigarea unui trofeu european, iar Unai Emery a dorit să demonstreze că poate face saltul la nivelul următor!

Cunoscut mai degrabă ca un antrenor care creează echipe Emery s-a dovedit incapabil de a gestiona un vestiar plin de tensiuni. Presa franceză titrează că a avut loc un conflict între căpitanul echipei, Thiago Silva și Blaise Matuidi care au ajuns să nu își mai vorbească și că de asemenea Angel Di Maria are anumite nemulțumiri la adresa antrenorului. Ultimele rezultate, egalurile cu Ludogorets (din cauza căruia PSG a terminat grupa pe locul 2 și astfel a fost pusă în poziția de a o întâlni pe Barcelona) și Nice din campionat par să fi umplut paharul. Jocul echipei nu arată deloc bine încă de la începutul sezonului și se vorbește deja despre demiterea tehnicianului care a reușit să câștige de trei ori trofeul Europa League cu Sevilla.

Suprinzător, cel puțin pentru mine, principalul favorit pentru a o prelua pe PSG este Roberto Mancini pe a cărui carte de vizită regăsim o situație similară: eșecul usturător din perioada Manchester City. Șeicii vor să aducă un antrenor care a eșuat într-o situație asemănătoare celei din prezent. În cei patru ani de zile când s-a aflat la cârma englezilor acesta a avut la dispoziție un buget nelimitat din care a cheltuit sute de milioane de euro pentru a obține o Cupă a Ligii, o Cupă a Angliei și doar un titlu de campioană (și acela câștigat în ultimul minut!). De menționat aici și cele două sezoane consecutive în care City a părăsit Liga Campionilor încă din faza grupelor!

roberto-manciniA urmat apoi experiența de la Galatasary unde bașkanii au investit de asemenea foarte mult, dar echipa nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor câștigând doar o Cupă a Turciei. La despărțirea de Mancini turcii spuneau că au luat această decizie deoarece rezultatele au fost foarte slabe raportându-se la investițiile realizate. Ulterior Mancini a avut parte de un al doilea mandat pe banca lui Inter soldat fără nici un trofeu și cu nenumărate conflicte cu jucătorii, suporterii și conducerea clubului .

Practic, dacă ne uităm pe rezultatele și trofeele obținute ca și antrenor, Roberto Mancini și-a creat un renume prin trofeele câștigate pe banca Fiorentinei la începutul anilor 2000 și cu Inter în epoca post-Calciopoli, perioadă în care nerazzurii practic nu aveau adversar în competiția internă.

Analizând toate acestea este oare Roberto Mancini soluția corectă pentru Paris Saint-Germain, o echipă care își propune în fiecare an câștigarea Ligii Campionilor? Oare poate un antrenor a cărui cea mai mare performanță în această competiție îl reprezintă un sfert de finală atins în urmă cu mai bine de 10 ani să fie capabil să îndeplinească marele vis al lui Nasser Al-Khelaifi?

Be the first to comment on "Este Mancini soluția corectă pentru PSG?"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: