Filosofia lui Cristoph Daum

Cristoph Daum a fost numit selecţionerul României şi a oferit primele declaraţii în noua funcţie. Germanul de 62 de ani a vorbit despre ideile lui tactice şi a subliniat faptul că „tricolorii” vor avea o mentalitate de învingători, iar echipa va fi una preocupată de ofensivă.

„Am avut o experienţă îndelungată în fotbal şi faptul că am ajuns în România mă bucură foarte mult. Sunt foarte motivat în colaborarea mea cu FRF. Este o onoare şi o responsabilitate să dau tot ce am mai bun pentru fotbalul românesc.

Munca din fotbal e mai frumoasă când vin succesele. Vrem să avem succes în colaborarea noastră şi să obţinem cele mai bune rezultate şi calificarea la CM 2018. Pentru asta, trebuie să fim uniţi pe teren şi în afara lui, să existe ideea de solidaritate. Avem nevoie de respect, reguli clare şi disciplină.

Vom ataca întotdeauna. Ne dorim să controlăm jocul, să avem mereu iniţiativa. Pentru asta, avem nevoie de minge. Dacă o pierdem, trebuie să o recâştigăm prin ajutorul tuturor. Am nevoie de jucători puternici din punct de vedere fizic, dar şi tactic şi mental”, a declarat Daum.

Noul selecţioner a vorbit şi despre aşteptările pe care le are de la cei cu care va lucra.

„Am să cer mult de la toată lumea, dar voi face acelaşi lucru şi de la mine. Îmi voi dedica munca din fiecare zi scopului de a aduce succes fotbalului românesc. Cer fiecărui jucător şi colaborator angajament total. Suntem aici pentru a ne stimula reciproc pentru a obţine cele mai bune rezultate şi performanţe. Putem obţine asta doar printr-un efort de echipă şi prin încredere reciprocă”, a explicat Daum.

Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992 şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003.

articol preluat de pe digisport.ro

Be the first to comment on "Filosofia lui Cristoph Daum"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: