Grupa Albă: Kuznetsova își continuă seria impresionantă, iar Radwanska reușește prima victorie

cover

Dacă e „Grupa Albă”, e spectacol!

Poate că suspansul și dramatismul ce au planat deasupra acestei grupe nu se datorează numelui, dar cu siguranță se datorează Svetlanei Kuznetosva.

După ce a fost obligată să câștige turneul de la Moscova pentru a se califica la Singapore, unde a fost chinuită într-un meci epuizant de Radwanska, Sveta s-a întâlnit astăzi cu o altă actriță implicată într-un thriller, Karolina Pliskova.

sveta

Având protagoniști de primă clasă, performând pe scena momentului, producția nu putea fi altfel decât electrizantă.

Câștigând, în ciuda epuizării fizice și mentale, cum numai ea știe cum, Kuznetsova părea că-și va încheia seria impresionantă de victorii după acest meci. Când corpul cedează, inima preia controlul, însuflețind picioarele și dirijând mâinile.  Tot inimii sale uriașe trebuie să-i mulțumească Svetlana pentru o nouă victorie, în condiții parcă regizate.

Cu toate acestea, inima părea și ea epuizată, cel puțin în primul set.

Simțindu-și picioarele imobile și umerii puternic apăsați, rusoaica a fost prea ocupată în primul set cu lupta împotrivă ei, astfel că Pliskova și-a putut desfășura nonșalantă jocul. Deși a avut un procentaj relativ scăzut la primul serviciu (34%), a câștigat 9 din 10 puncte jucate cu acesta, punând mare presiune atât pe returul, cât și pe serviciul Kuznetsovei. Aceasta, distrată de demonii interiori, a preluat de prea puține ori inițiativa, reușind doar 4 lovituri câștigatoare.  Un prim set fără istoric, încheiat 6-3 în favoarea cehoaicei.

În ciuda break-ului făcut rapid, încă din primul game de Karo, Sveta terminând meciul contra demonilor ei, a putut să se concentreze asupra inamicului întrupat.

Își recuperează break-ul imediat și duce rapid scorul la 4-1. Cu un prim serviciu mult mai inofensiv, Karolina nu a putut să o mai oprească pe Kuznetsova din a-și adjudeca setul secund, scorul final fiind 6-2.

Setul 3 părea că se va desfășura în aceeași notă, căderea Pliskovei continuând. Însă, cum remarcam și în meciul precedent, aceste momente extrem de dificile și delicate sunt gestionate cu mare măestrie de Karo, în primul rând datorită forței mentale, care evacuează rapid gândurile negative, creând un climat propice revenirilor spectaculoase. Zis și făcut. De la 1-4, Karo face 3-4, pentru ca mai apoi, de la 3-5, să se distanțeze la 6-5.

După această serie nesperată, părea că nici inimoasa Sveta nu mai putea întoarce soarta partidei. Ca o veritabilă luptătoare, aceasta a ținut  să ne uimească din nou. Grație unui ultim efort reușește să împingă meciul în tie-break, acolo unde, în ciuda celor 3 mingi de meci salvate de incisiva Pliskova, Svetlana își securizează victoria cu 8-6.

Cu un număr de greșeli neforțate nepermis de mare, 47, Karo a dat o mână de ajutor deja inepuizabilei Sveta, care, folosindu-se de vasta sa experiență acumulată până acum, trăiește o a doua tinerețe, încununată cu o semifinală în Turneul Campioanelor.

svetawin

Cel de-al 2-lea meci al zilei, cel dintre Agnieszka Radwanska și Garbine Muguruza, nu a fost la fel de incitant, însă a avut partea lui de spectaculozitate în primul set.

agnieszka

Deși se simte mai mereu confortabil în prezența celor mai bune jucătoare (semifinale în 2012 și 2014, campioană în 2015), faza grupelor nu îi priește polonezei. Nici anul acesta lucrurile nu au stau diferit, aceasta pierzând primul meci în față unei suprasolicitate, dar atât de tenace, Svetlana Kuznetsova.

Nici adversara ei din acest meci nu a început mai bine turneul, înclinându-se după un meci cel puțin la fel de spectaculos, în fața Karolinei Pliskova.

Umbrită de aceste înfrângeri, calea către semifinale părea încă ascunsă pentru aceste două jucătoare.

Muguruza, care pare ca nu se mai găsește în această parte secundă a sezonului, nu a reușit să-i pună prea multe probleme polonezei.

Un prim set în care s-au reușit nu mai puțin de 6 break-uri nu se putea decide altfel decât în tie-break. Aici iberica s-a prăbușit total, cedând tie-break-ul la 1.

Setul doi părea că poate aduce o schimbare în jocul Muguruzei, aceasta reușind să conducă cu 2-0. Doar un miraj însă. Radwanska, enervată, a apăsat pedala de accelerație și a mai cedat un singur game până la final. O victorie într-o oră și 38 de minute, scor 7-6, 6-3.

Analizând însă cifrele ibericei de la finalul meciului, putem concluziona că scorul este mai mult decât meritat.

Într-o partidă în care faci 37 de greșeli neforțate și reușești să câștigi doar 8 din 29 de puncte pe prima minge a unei adversare care nu are ca armă principală serviciul, nu poți să speri în minuni, asta poate doar dacă te nu numești Svetlana Kuznetsova.

skysports-agnieszka-radwanska-wta-singapore-finals_3817457

Be the first to comment on "Grupa Albă: Kuznetsova își continuă seria impresionantă, iar Radwanska reușește prima victorie"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: