Integritatea franțuzului Payet

 

Terorist. Doar așa nu a fost etichetat fostul număr 27 de la West Ham de către fanii ciocănarilor. O poveste cu iz sobru de trădare, cel puțin în percepția unora. Totul a plecat de la Bilic care nu s-a ferit de cuvinte în urmă cu o lună și a oftat în fața presei: „Mă simt trădat”.

Nu toată lumea a văzut povestea cu aceeași ochi. Nici nu era posibil să fie așa. Un francez venit în urmă cu un an și jumătate, nu putea fi crucificat pentru că a ales Velodrome. De acolo venise. Îi era dor de casă, cel puțin așa se vedea din exterior. Familia părea că i-a facilitat decizia de a reveni la Marseille. Dacă m-aș limita să scriu atât, nimeni n-ar pricepe de ce este atât de violent criticată etica și integritatea acestui franțuz. Păi..

Hai să-ncep cu familia și atașamentul pe care acesta îl are pentru ea. Până aici totul frumos dar elementul negativ al poveștii este că soția lui, l-ar fi prins în fapt când frecventa prostituatele din Londra, iar decizia de a se muta înapoi în Franța la părinții ei nu i-a picat deloc bine mijlocașului. Despre problemele personale nu voi dezvolta abundent, voi încerca să mă focusez pe relația acestuia cu West Ham United. Nu cred că este nevoie să scriu despre sezonul de excepție făcut de Payet în 2016 precum și despre ofertele pe care acesta le-a refuzat în vară pentru a nu se despărți de Slaven Bilic, tehncianul care l-a upgradat serios.

În urmă cu o lună, din China a sosit pe adresa celor de la West Ham o ofertă de transfer pentru mijlocaș, care ar fi fost remunerat cu 527 000 de dolari/ săptămână. Nici nu a vrut să audă de așa ceva, obiectivul său fiind clar : Marseille. Clubul a remarcat o schimbare acută în comportamentul său, acesta desprinzându-se de colectiv și începând să întârzie la antrenamente sau chiar să lipsească. Agresivitatea acestuia față de West Ham a căpătat noi ramificații în momentul în care a amenințat că nu se mai antrenează până nu va fi lăsat să plece. De jucat nici nu s-a mai pus problema. Ayew, Kouyate, Obiang, cei mai buni prieteni ai săi din tabăra ciocănarilor, au fost excluși și ei de francez din jurul său, izolarea acestuia fiind ireversibilă.

West Ham stabilise cu Payet că o să îi permită  să plece în vara lui 2017, clubul  scăzând și price tag-ul de la 68 milioane, la 40, tocmai ca să îi faciliteze vânzarea din iunie. Formația londoneză a ținut secretă situația pentru două luni, până să o facă publică. În acest timp, aceștia i-au pus la dispoziție un avion privat de două ori pe săptămână pentru a merge la Marsilia, să fie alături de soție și copil. West Ham i-a propus incă un milion adițional pentru a rămâne până în vară (sub denumirea de bonus de loialitate…paradoxal, dacă privim situația în februarie 2017). Refuzând toate acestea, Payet a fost trimis la echipa a doua a clubului, acolo unde a lipsit nemotivat de la un antrenament, la 3 a întârziat, iar la unul dintre ele a ieșit din exercițiu deoarece se plictisise să repete acea schemă. Nepotrivit exemplu, pentru copii de la U23 care-l adorau cu doar câteva luni în urmă, primit chiar de la starul francez.

Cam asta ar fi de știut despre Payet și ieșirea lui din fotbalul britanic. Aseară a jucat primele minute în tricoul lui Marseille, de la revenire. OM a mers mai departe în Cupa Franței, după 2-1 cu Lyon.  Cred că e suficientă informație ca fiecare să-și aleagă propria opinie în ceea ce-l privește pe fostul #27 de la WHU.

 

Be the first to comment on "Integritatea franțuzului Payet"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: