Juventus – Cagliari 4-0. Allegri testeaza un nou angrenaj

Dupa doua rezultate negative, Juventus avea mare nevoie de cele 3 puncte puse in jos in partida contra celor de la Cagliari. Un nou pas gresit ar fi insemnat o adevarata criza pentru Batrana Doamna. De partea cealalta, Cagliari nu obtinuse nici un punct din cele doua deplasari pe care le-a avut in acest sezon, dar pe teren propriu a reusit sa smulga un egal Romei si sa bata la scor de neprezentare Atalanta.

maxresdefault

Meciul a fost unul fara istoric,asa cum o arata si rezultatul. Juventus a invins, dar nu a convins, iar Cagliari nu a reusit (sau cel putin nu am vazut eu) sa lege mai mult de 6-7 pase. Nici un corner, nici un sut pe cadrul portii si doar 2 suturi spre poarta – acestea sunt cifrele lui Cagliari in meciul de aseara. O abordare modesta, care ar fi condus catre acelasi rezultat si cu un oponent de calibru mai mic. Se pare ca sarzii vor face parte din contingentul echipelor ce se vor bate pentru evitarea retrogradarii in acest sezon.

Antrenorul lui Juventus, Max Allegri, a abordat aceasta partida luandu-si toate masurile de precautie necesare. „Nu a vrut sa ia prizonieri”, cum spune o veche lozinca fotbalistica. In flancul drept l-a titularizat pe tanarul Rugani pentru a face fata vitezei lui Sau si l-a mutat pe Barzagli in centrul apararii, pentru a nu-l expune, dat fiind faptul ca acesta nu este un jucator de viteza. De partea cealalta duelul dintre Alex Sandro si Borriello parea castigat inca de la inceput, dat fiind faptul ca Marco nu a fost niciodata un jucator foarte rapid la randul sau. In plus, Allegri a pus „doi caini” de paza in fata apararii, pe Hernanes (care a facut o partida buna) si Lemina, omul meciului in viziunea mea. Acesta din urma a fost de netrecut, s-a impus in majoritatea  duelurilor cu mijlocasii adversi. Prin aceste doua piese, Allegri a cautat sa realizeze un fel de tampon intre linia de mijloc si aparare, dandu-i astfel libertare de miscare lui Pjanic, care a putut trimite astfel mai multe pase filtrante utile catre Dybala si Higuain.

Remarcabila si prestatia argentinianului Higuain, care de fiecare data cand a avut mingea la picior a pus in pericol poarta adversa. Pe faza de atac, in flancul drept, Dani Alves a trecut de multe ori in centru, facand schimb de locuri cu Lemina. Au facut multe triunghiuri de pase cu Dylaba si Lemina, macinand jocul la mijlocul terenului si dandu-i astfel ocazia lui Higuain sa se demarce pe un culoar mai bun. Foarte bune si cele 20 de minute pe care le-a jucat Marko Pjaca, un jucator de explozie, de urmarit in acest sezon.

In ciuda scorului senzatia lasata a fost ca Juventus joaca in continuare cu „frana de mana trasa”. Allegri incearca sa gaseasca formula castigatoare si profita din plin de lotul numeros cantitativ si calitativ pe care il are le dispozitie. Daca in meciul cu Inter a mizat pe capacitatea defensiva a lui Lichsteiner in partea dreapta, in partida de aseara a vrut sa vada cum functioneaza flancul drept cu un jucator mai ofensiv si care reuseste sa livreze mai multe centrari de calitate.

Nu am reusit sa inteleg cum au vrut cei de la Cagliari sa abordeze acest meci si ce au vrut sa obtina la final. As fi zis ca vin pe Juventus Stadium sa se apere, sa spere la o remiza sau sa dea lovitura pe contra atac. Dar prima premiza ca acest lucru sa se intample este sa te aperi cum trebuie, insa defensiva lor a facut un joc extrem de modest. Probabil antrenorul sarzilor va miza pe obtinerea punctelor in jocul cu echipele cu care se vor afla in lupta directa pentru ramanerea in Serie A.

Despre goluri nu as vrea sa vorbesc foarte mult deoarece au venit in urma unor erori impardonabile a defensivei lui Cagliari. As vrea doar sa remarc inteligenta cu care Dybala i-a filtrat mingea lui Higuain la sutul de la primul gol si lejeritatea cu care a venit nestingherit pe linia de 16 metri Dani Alves la golul al treilea.

Una peste alta, 3 puncte care linistesc apele in tabara juventina in asteptarea meciurilor ce vor urma. Este de urmarit cum va aborda Max Allegri urmatoarele partide din punct de vedere tactic.

Be the first to comment on "Juventus – Cagliari 4-0. Allegri testeaza un nou angrenaj"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: