Liga a 4-a cine-o transmite?!

856426_505129009530723_2110526860_o

Nu de alta dar aș fi mai interesat să văd meciuri de pe Stadionul Ilie Oană, Progresul, Regie dar mai ales Oțelul, din Galați. M-aș duce să arunc, simbolic, un 5 lei, chiar dacă intrarea ar fi gratuită să văd la lucru astfel de monumente ale fotbalului autohton în pofida unui Voluntari-Chaijna din prima ligă.

Se adună echipele de tradiție din fotbalul românesc în liga a 4 a, mai ceva decât laudele la adresa Portugaliei care, din cea mai detestată echipă de la Euro, mai acum vreo săptămână, a ajuns să fie o a 2 a Islandă, echipă pe care cu toții o simpatizăm încă din copilărie, asemenea lui Pleșan care era fan declarat al tuturor echipelor care l-au luat în carieră. Continuă drama fotbalului românesc și din toamnă se pare că și Petrolul intră în liga județeană a Ploieștiului.

În contrast cu primele paragrafe ale zilei, vorbim și de bani. De cei ai chinezilor, care tocmai l-au luat pe italianul Graziano Pelle din Premier League. Acel fotbalist care a ratat penalty cu Germania și care era atât de mâhnit încât declara că a venit la Euro drept un nimeni și va pleca aidoma. Păi, cam are dreptate, cu ultima parte cel puțin. Alegând China în momentul de vârf al carierei, da, rămâne un oarecare. Dar aflând că va deveni al 5-lea cel mai bine plătit fotbalist al planetei, nu pot să nu mă gândesc : oarecare, oarecare dar se pare că va dărui la întâmplare văzând doar fețe zâmbitoare, în jurul său.

În ultimul paragraf al zilei, voi asocia 3 știri aflate în 3 arii diferite. Belgienii dau ca sigură mutarea lui Chipciu la Anderlecht pentru 3,2 milioane de Euro, mijlocașul Stelei impresionând în meciul cu Elveția cu o evoluție consistentă si aparent decisiva. Cu absolut nicio legătură cu precedentele 2 rânduri, Ancelotti a susținut primul antrenament la Bayern Munchen, fără îndoială, echipa cu cel mai puternic lot din lume la ora actuală. Să vedem cum stau cu accidentările anul ăsta, bavarezii.

Meritat, indiscutabil, irefutabil, de necontestat, cel mai bun jucător de la Euro 2016 a fost desemnat, Griezmann. Singurul lucru negativ care poate fi spus despre el după acest sezon competițional este că nu a găsit o melodie mai bună care să-l facă să-și personalizeze dansul. În rest, individual, a fost erou, dar fotbalul nu e tenis și pleacă în vacanță doar cu arginți în buzunar.

Be the first to comment on "Liga a 4-a cine-o transmite?!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: