Mediocritatea anonimă a nivelului Ligii 1

20160612_1310571-650x435

 

Azi e despre Liga 1. M-am gândit să atribui undeva la 80% din rânduri , „limbajului fotbalistic” autohton. Nu mai am răbdare să mă gândesc la celelalte zvonuri de azi, așa că voi începe cu Alexandru Tudorie. E moldovean, vine din Galați, de acasă frate. Becali zice despre el, astăzi, că e tot ce avea nevoie Steaua și că îl dă pe 100 de milioane. Nu ne hazardăm să râdem sau să fim ironici cu Gigi, că doar nu suntem „zdremțe”. Lăsând deoparte și prezumția cum că Alex ar fi acum „Ibra de România”, pot să mă detașez de subiect scriind doar atât : Steaua și-a depus serios candidatura la titlul de lanterna roșie la anul, dacă temeiul este în băiatul ăsta. Aș fi vrut să fiu mai ironic, mai destins în aceste rânduri, să-mi exersez sarcasmul la cote ridicol de avansate, dar când unica echipă din țară care mai poate ține în viață fotbalul românesc prezintă ca om de bază, un jucător care în urmă cu o lună nu putea alerga mai mult de 60 de minute pe meci, după 3 săptămâni doar de antrenamente înaintea barajului cu UTA, atunci cred că sentința a fost dată.

 

Trec mai departe scrâșnind din dinți și căutând să-mi moderez forța tastării și aduc în discuție subiectul UTA. Arădenii sunt convinși că ei trebuie să fie avansați în Liga 1 atunci când Rapid, va fi oficial trimisă în liniștitele dueluri cu Progresul și Sportul Studențesc din liga județeană. Și cam au dreptate. Să ții în prima ligă o Timișoară cu -14 puncte din start și să refuzi prezența unei formații care a trecut de un baraj pentru promovare este lipsă de etică și discernământ sănătos. Poate până la Crăciun se definitivează și echipele din prima ligă. Ca fapt divers, azi a fost stabilit țintarul celui mai obtuz sezon din Liga 1 din toate timpurile.

 

Continui agresiv monopolizarea fotbalului intern și țin să trag un semnal de alarmă: deja băieții din Gibraltar, care au descoperit sportul ăsta de vreo 2-3 ani încep să dea lovituri prin meciurile europene, încercând parcă să ne arate că nici meciurile cu amatorii nu vor mai fi simple deplăsari. Celtic a pierdut turul din prelimiariile Champions League contra campioanei Gibraltarului, Lincoln, nu că ar avea vreo relevanță împotriva cărei echipe a pierdut ci mai esențial ar fi unde s-a petrecut asta. Vine returul din Scoția și probabil nu va râmâne decât o seară magică de iulie pentru gazde, dar de reținut este că  la nivelul ăsta e și fotbalul de la noi, sau va fi, cât de curând. Nici măcar nu știu de cine mai depinde să nu devenim niște anonimi și mai „cunoscuți” decât suntem deja.


1 Comment on "Mediocritatea anonimă a nivelului Ligii 1"

  1. UTA, cu sustinere financiara, ar putea fi o echipa frumoasa. Mi-as dori sa vad un derby UTA – POLI, insa nu clona imbecila adusa din Recas, ci Poli cea cu 25 de mii de oameni in tribune.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: