Mondial fără Messi?!

În cursul nopții trecute a avut loc etapa a 11 a din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Marele meci așteptat de către toată America de Sud a fost cel dintre Brazilia și Argentina. Partida s-a disputat la Belo Horizonte unde în urmă cu 2 ani Brazilia a suferit cea mai gravă „corecție” din istoria sa fotbalistică, acel 1-7 împotriva Germaniei în semifinalele Mondialului din 2014.

messi_0209getty_875_35414000Argentina lui Messi avea mare nevoie de victorie și implicit de cele 3 puncte date fiind ultimele rezultate obținute: doar două egaluri în deplasările din Peru și Venezuela și înfrângerea suferită acasă cu Paraguay.

A fost un 3-0 sec pentru brazilieni care au dominat partida de la un capăt la celălalt. Leo Messi a revenit la națională după accidentarea suferită în urmă cu câteva luni, dar a avut o evoluție ștearsă. În ansamblu Argentina a arătat ca o echipă ruptă în două, cu o defensivă în care doar veteranul Zabaleta s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Nu pot înțelege decizia selecționerului argentinienilor de a nu-l titulariza pe Banega, în timp ce Angel Di Maria pare că nu se regăsește în acest început de sezon, fiind doar o umbră a jucătorului din anii trecuți.

De partea cealaltă Brazilia s-a prezentat ca o echipă solidă, cu o defensivă în care se pare că Thiago Silva pleacă din postura de rezervă, cu un Philippe Coutinho ce își continuă jocul bun arătat la echipa de club și la națională și cu un Paulinho ce nu a uitat fotbalul, deși a ales prea devreme calea banilor chinezilor.

Așa arată clasamentul după disputarea acestei etape, cu Argentina în afara locurilor calificabile. Da, există riscul ca Argentina să nu se califice pentru Cupa Mondială din Rusia, iar Messi și-ar putea vedea risipită prea devreme ultima șansă de a-și conduce naționala spre titlul suprem.

clasament

 

 

 

 

 

 

 

Rezumatul acestei partide îl găsiți mai jos.

 

 

Be the first to comment on "Mondial fără Messi?!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: