Normalitatea Diego Pablo Simeone

DIEGO PABLO SIMEONECu doua etape inainte de finalul campionatului in La Liga, Atletico Madrid se afla la egalitate de puncte cu FC Barcelona si pentru a doua oara in ultimele trei sezoane echipa lui Diego Pablo Simeone a ajuns in finala UEFA Champions League. Daca mai exista un gram de dreptate in fotbalul de astazi Atletico Madrid ar trebui sa castige batalia finala atat pe plan intern cat si pe plan european.

Cu siguranta nu ar castiga antijocul sau autobaza asa cum sustin cei lipsiti de argumente si dezgustati de temperamentul vulcanic de care da dovada in spatiul tehnic meci de meci Diego Pablo Simeone. Ar fi doar o noua victorie a firescului in fotbal impotriva petrodolarului care ucide din fasa orice concept de concurenta sportiva.

Cinismul lui Diego Pablo Simeone si spiritul de lupta pe care-l etaleaza Atletico Madrid in dreptunghiul verde transmite mult mai multa emotie decat aerul de superioritate pe care-l etaleaza asasinii economici de la Real Madrid, FC Barcelona, Paris SG, Manchester City sau mai nou sub bagheta lui Josep Guardiola, Bayern Munchen.

bayern-atletico-300x200Stiu ca acest gen de ratiune ma plaseaza in minoritate, dar scuzati-ma! E usor sa castigi cand langa Lionel Messi si Andres Iniesta dintr-o aroganta financiara ii asezi pe Neymar si Luis Suarez, insa este infinit mai greu sa inventezi un Diego Costa in trecut, in prezent un Jose Maria Jimenez si Saul Nguez, sa-i valorifici potentialul lui Antoine Griezmann sau sa-l resuscitezi pe ultima suta de metri a carierei pe Fernando Tores. Oare nu este mai cinstit la nevoie sa bubui mingea in tribuna pentru a respira sau sa tai atacurile adverse printr-un fault tactic, decat sa-ti bagi nasul in fondurile europene, asa cum sustin o serie de europarlementari si sa-l transferi pe Gareth Bale pe o suma astronomica? Macar pentru o secunda sa fim cinstiti si sa recunoastem. Simeone in La Liga nu concureaza cu FC Barcelona sau Real Madrid, concureaza cu statul spaniol.

Se tot aduce in discutie parerea specatorului neutru. Am scris si cu alta ocazie, in fotbal nu conteaza opinia spectatorului neutru. Conteaza doar rezultatul care in final scrie o fila de istorie si parerea propriilor suporteri. Asa cum Jose Mourinho este un zeu pe ”Stamford Bridge” sau ”Giuseppe Meazza” asa si Diego Pablo Simeone este un zeu pe ”Vicente Calderon”.Ce emotie mai transmite publicului neutru Paris SG sau Bayern Munchen, cand an de an la final de sezon diferenta pe plan intern este facuta doar de superioritatea financiara? Acest gen de cluburi nu castiga nimic, doar cumpara trofee. Daca vreti fotbal in Franta va sugerez sa aruncati o privire la Jean Michel Aulas, iar Germania fiti un pic mai atenti la Borussia Dortmund, Schalke 04 sau Bayer Leverkusen.

Datorita rezultatelor in momentul de fata Diego Pablo Simeone poate fi considerat cel mai bun antrenor din lume, insa este departe de a fi un fenomen. Argentinianul in contextul Atletico Madrid nu este nimic altceva decat o oaza de normalitate intr-un fotbal dominat de obsesia UEFA Champions League. Pentru asasinii financiari UEFA Champions League nu este un vis. Este o obsesie, iar obsesia naste monstri si nu transmite emotie.


1 Comment on "Normalitatea Diego Pablo Simeone"

  1. Eugen Marola | 7 mai 2016 at 19:54 | Răspunde

    ”Asasinii economici” si ”acest gen de cluburi nu castiga nimic, doar cumpara trofee” – nimic mai adevarat! Detractorii lui Simeone care nu-i pot ierta ”cinismul”, se inocenteaza singuri facand apel la ”idealismul” barcelonez. I-am scris un mesaj domnului Jumatate de la Gazeta, dupa un tulburator de nedrept articol impotriva lui Simeone, in care ii spuneam ca si dl. Petre Grigoras cu 500 de milioane pe an buget, ar fi cel mai bun. E culmea ca acuzatiile de cinism fotbalistic sunt aduse de catre cei mai sistemici oameni cu putinta, ce-si pun bandane de tip flower – power in week-end. Imaculatele constiinte, iubitori doar al jocului ”supus greselii”, nostalgici ai paradisului pierdut al fotbalului, raman insensibili la acel foglia financiar invocat de statistici. Degeaba, Barca de acum le aduce aminte de Brazilia ’70, Arcadia hipiotului fotbalistic.Dar diferenta e ca dintre un camp populat cu daruri bovine si un gazon din fata unei vile de lux, dintre natura si macheta de plastic. Uimitor, dar acest alergici la ordini prestabilite, sunt mai disciplinati ca o legiune romana si vorbesc toti pe o singura voce. Denunta cinismul doar pentru a-l adora in tacere.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: