Oare abia acum află Pep de problema asta?!

A general view of the City of Manchester Stadium.

oert_city_of_manchester_stadium_east_stand

Având toate părerile și concluziile trase de site-urile de specialitate și televiziunile de sport, voi aborda subiecte mai puțin mediatizate în rubrica din această seară. Încep fără prezentări sau introduceri adiacente cu declarația extrem de sinceră a lui Pep, descumpănit de numărul scăzut de fani pe care Manchester City îi are la meciurile de pe Ettihad. Reprezentația de miercuri seară cu Borussia Monchengladbach, 4-0 nu a avut o asistență pe care catalanul să-l numească tabiet.

Nu discut despre ultimele două și de altfel primele două formații ale lui Guardiola ci subliniez rolul uriaș pe care șefii lui City i l-au trasat indirect când acesta a preluat formația din industrialul și cenușiul Manchester. Cu un istoric obscur și o lovitură de imagine covârșitoare în 2008 când arabii au fondat practic un alt club, celeștii sunt încă departe de standardele pe care britanicii le impun când vine vorba de suporteri. Deranjat serios de acest detaliu deși echipa sa este cea mai puternică din Regat, Pep a tras un semnal de alarmă așteptând o reacție rapidă și obsesivă pentru a putea crea un imperiu.

A general view of the City of Manchester Stadium.

Despre o declarație pe care mulți o văd șocantă și dornică de scandal aș vrea să înșir 2-3 rânduri. Figo a spus despre gigantul, titanul, incredibilul, irealul, fantasmagoricul, superbul, ilustrul Cristiano Ronaldo că nu e nici măcar cel mai bun portughez din istoria fotbalului lusitan. Copii prezentului și mai puțin cunoscătorii fenomenului pot să arunce cu jigniri și vorbe goale în Figo, că o fi și el invidios pe CR7. De Eusebio au auzit prea puțini, l-au văzut insuficient de mulți dar l-au idolatrizat toți. Figo a făcut o declarație simplă, transparentă și fără urmă de stimulare. Este un adevăr prea rar folosit de presă și de oamenii de rând: Cristiano nu este și nu va fi niciodată inclus în categoria zeilor fotbalului. Nu are cum să-și facă loc printre Eusebio, Zidane, Messi. Pele sau Maradona dar nu din cauza lui. El a făcut tot ce ține de el dar nu doar asta contează. Modul în care personajul acesta este protejat de absolut toată lumea și modalitatea în care preferă să arate că-și „merită” tratamentul este bulversant de penibilă, jenantă și defăimătoare. Un exemplu de urmat doar la antrenamente, nu pe teren, nu în afara lui.

Be the first to comment on "Oare abia acum află Pep de problema asta?!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: