Paradoxul estival al Stelei

13925647_1413595791989776_181036318454658422_o

Continuând să le țin pumnii sportivilor aflați la Rio, îmi continui rubrica dedicată exclusiv fotbalului, iar în noaptea asta aș arunca câteva vorbe despre Steaua și ipostaza interesantă în care se află acum, în comparație cu luna iulie.

Era încă necunoscută noua campioană europeană când situația Stelei părea dramatică și fără orizonturi. Transferurile păreau banale, semnale că patronul ar investi nu se iveau, dar despre plecări știrile nu încetau să țină prim-planul presei centrale. Într-un final, Varela și Chipciu au fost lăsați să plece, Hamroun era în cu totul alt univers decât cei din jurul său, iar soluțiile lui Reghecampf păreau nule. Cumva, la o lună de zile distanță, Steaua îl ia pe  Florin Tănase și se înțelege cu Astra pentru Boldrin și De Amorim. Dubla cu Sparta a contat decisiv, asta e fundamental și fără echivoc însă e prea mare antiteza dintre cele două momente și prea scurt intervalul. Nu caut să aplic teorii, să reproșez sau să  evidențiez meritele cuiva, simpla prezentare a lunilor de vară de la Steaua îmi este suficient pentru azi.

A debutat și etapa a 4-a a primei ligi, Steaua impunându-se la Botoșani, 2-0, continuând forma excelentă dinaintea partidei cu City de marți. Ligue 1 și-a intrat în drepturi după o vară în care Franța a respirat fotbal, Monaco revenind de la 0-2 acasă cu Guingamp, egalând scorul în repriza secundă, iar campioana PSG a ținut frâna de mână trasă, la 1-0 în Corsica, la Bastia. În Rusia, Mircea Lucescu începe să-și cunoască echipa și rezultatele n-au cum să întârzie. După două egaluri nule, Zenit juca împotriva surprizei Rostov, iar începutul a fost catastrofal : 0-2 după 20 de minute șocante. Cu toate acestea, 3-2 a fost pentru elevii românului, iar din Ligue 2 vin alte vești pozitive, Auxerre impunându-se cu 4-2 în deplasare. Viorel Moldovan obține astfel prima victorie, după un start ratat completat și cu o doză suficientă de ghinion.

Be the first to comment on "Paradoxul estival al Stelei"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: