Pe sub radar: Ander Herrera

Într- o lume motivată de o fadă dorință de consum necontrolat, în care sumele amețesc rațiunea, tindem să observăm că lucrurile de preț sunt sub prețul pieței.

Sume colosale sunt vehiculate alături de numele jucătorilor carismatici, tupeişti, care ies în evidență și care beneficiază de un înalt piedestal mediatic. Dar cu ceilalți ce se întâmplă? Unde îi regăsim în această ecuație financiară pe băieții modești și muncitori de toate zilele?

În acest tablou nedrept se regăsește și Ander Herrera. Transferat și el pe o sumă importantă (34, 3 mil. de euro), evoluțiile sale și impactul asupra jocului celor de la United, par a sugera că totuși este o sumă depărtată de adevăr, având în vedere mai ales sumele recente aruncate pe tot felul de jucători.

Deși datorită prețului de domeniul fantasticului, Pogba este permanent pe buzele tuturor, Herrera este cel care ar trebui să beneficieze de acest tratament, justificat în întregime de prestațiile sale din teren și de nimic altceva.

Chiar dacă sezonul acesta United nu a traversat mereu cele mai bune momente, perioadele faste i se datorează în mare parte mijlocașului spaniol.

Disciplină și intuiție defensivă

Așa cum deja ne-am obișnuit, pentru a face parte din primul 11 al lui Jose Mourinho, un jucător trebuie să fie capabil și dispus să se apere în modul foarte specific pe care-l solicită portughezul.

La o înălțime de 1, 82 m și o greutate de doar 70 kg, atributele fizice nu par a-l recomanda pe Ander ca un excelent jucător defensiv, care să poată compensa diferențele de ordin fizic. Cu toate acestea el a găsit modalitățile prin care să echilibreze balanța: tenacitate, disciplină și comportament cerebral.

Prin urmare, mijlocașul spaniol în vârstă de 27 de ani este jucătorul care a reușit cele mai multe intercepții și cele mai multe recuperări din întreaga echipă a “diavolilor”. Ce este și mai surprinzător este că în ceea ce privește intercepțiile și recuperările efectuate în jumătatea adversă, Herrera (30) este primul din BPL, surclasându-l pe Kante (26)!

Distribuția balonului

În apărare am observat că este un adevărat pilon de sprijin pentru defensiva lui United, așa că acum propun să aruncăm o privire și asupra randamentului său pe plan ofensiv.La numărul total de pase complete, Herrera este pe locul 4 în Premier League cu 2, 013 pase. Dacă însă calculăm numărul de pase complete luând în considerare și numărul de minute jucate (minim 10 meciuri), Ander are cele mai multe astfel de reușite. Spaniolul reușește în medie 72 de pase pe meci, cu o acuratețe de 88%.

Cifre concretizate

Poate că impresia lăsată de cele prezentate anterior este aceea de „labirint al cifrelor” și că, de fapt, acestea nu se concretizează în jocul lui United, pasele fiind scurte, înapoi etc.

Nu doar că excelează la capitolele deja enumerate, dar impactul este unul cât se poate de important.

Este foarte implicat pe faza ofensivă, în ultima treime adversă, reușind 49 de centrări și 38 de șuturi.

Dar probabil cea mai importantă rubrică este cea a assists-urilor, acolo unde Herrera este din nou fruntaș în echipa sa, cu 6 astfel de reușite.

Concluzie

Poate că trebuie să epatezi prin frizuri și comportament nonconformist pentru a capta atenția maselor consumatoare de cantitate și cancan, însă acestea nu sunt obligatorii pentru a îți demonstra adevărata valoare în fața celor care vor să privească în profunzime.

Deși eclipsat de personalități mondene și, poate, mai puțin meritorii, Ander Herrera este anul acesta adevăratul jucător de 100 de milioane !

 

Be the first to comment on "Pe sub radar: Ander Herrera"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: