Potență juvenilă neîncetată

Meciul de fotbal Romania U21 - Italia U21, disputat in Ploiesti, miercuri, 13 august 2014. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Meciul de fotbal Romania U21 - Italia U21, disputat in Ploiesti, miercuri, 13 august 2014. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Despre concretizarea oportunităților pe care tinerii jucători ai naționalei Under 21 le au, s-a scris, vorbit și constatat de prea multe ori pentru a avea acum eu un discurs ce nu s-a mai citit. Fără îndoială că de prea multe ori nu s-au organizat și mobilizat toți așa cum ar fi cerut-o tricoul galben al primei reprezentative dar și despre împărțirea vinei nu este timp și locul de a parlamenta.
Am prins până în prezent cam 3 generații de tineret, fiecare având un mod personalizat de a te apropia. Surprinzător, și despre actuala generație pot scrie că-mi permite să mă joc cu mintea în direcții pozitive și  oferă o gamă destul de bogată pentru optimiști și visători.

Fără îndoială că aceștia au fost defavorizați de mizeria ultimilor ani în care fotbalul românesc a știrbit particularitatea specială de a vedea echipa mare, motivul pentru care te-ai decis să calci într-un vestiar, evoluând pe prima scenă ci făcând direct pasul de la 14-15 ani în lotul formației în care visai să poți debuta cândva. S-au ars niște etape și s-au minimalizat niște idealuri, iar acest detaliu contrabalansează eronat modul în care cei mici își fixează obiective.
Puștii pe care Dulca îi are sub supraveghere au, fără îndoială, calitatea de a face pasul următor și asta nu poate decât să ne mențină optimismul pentru viitorul naționalei și să ne mai șteargă unele cuvinte din bogatul vocabular pe care îl folosim când aruncăm cu pământ în tot ce înseamnă fotbal românesc.

Be the first to comment on "Potență juvenilă neîncetată"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: