Prima ediție Fans Cup, pe 3 iunie, la București!

În ziua finalei Uefa Champions League de la Cardiff, toată lumea respiră fotbal. De la prima oră a dimineții și până la ultima silabă rostită înainte de somn, este vorba doar despre fotbal. Pornind de la premiza aceasta, Ion Alexandru a pus bazele unei competiții între fan-cluburile echipelor străine din România. Prima ediție a turneului aduce la start 8 formații : Arsenal, Barcelona, Inter, Manchester United, Borussia Dortmund, AC Milan, Bayern și Liverpool.  Pe 3 iunie, la București, la Baza Romprim de la ora 10:00, competiția fanilor va deschide, cum se cuvinte, o zi specială pentru orice iubitor al sportului cu balonul rotund.

Înainte de toate, tragerea la sorți este programată pe 30 mai, în pub-ul Half Time din Centrul Vechi al capitalei, începând cu orele 19:00. Cei care nu vor putea să ajungă, au posibilitatea să urmărească, live pe pagina de facebook Fans Cup, cum sunt repartizate cele 8 fan-cluburi, în două grupe de câte 4 echipe.

De menționat este și faptul că televizunile vor acorda un interes sporit acestui turneu, fiind așteptate multe fețe cunoscute pe durata celor 8 ore în care vom avea Fans Cup!

Alte detalii despre ce, cine și cum va veni, pe 3 iunie la Fans Cup :

  • Barcelona se deplasează de la Pitești, special pentru acest turneu.
  • Liverpool aduce băieți din toată țara pentru Fans Cup. Chiar pe 3 iunie, FC Liverpool împlinește 125 de ani.
  • Borussia Dortmund, cunoscută drept zgomotoasa gașcă din Half Time de la meciurile galben-negrilor, caută să fie la fel de impunătoare asemeni Zidului Galben și pe teren, la Fans Cup.
  • AC Milan își trimite băieții cu multă încredere, aceștia aflându-se în Italia în această primăvară, recepționând felicitări chiar de la Galliani.
  • Arsenal vine la baza Romprim să facă o figură mai frumoasă decât au reușit tunarii în acest sezon. Rămâne de văzut dacă și banner-ul „Wenger Out” va fi cu ei, pe 3 iunie.
  • Inter speră să dea peste baieții de la Milan, să simtă și ei presiunea unui Derby della Madonnina.
  • Bayern vrea să îi dedice un ultim trofeu legendei bavareze, Philip Lahm, pe 3 iunie.
  • Manchester United și-a adjudecat trofeul Europa League, iar sâmbătă fanii  vin să joace pentru cel de la Fans Cup, la Baza Romprim.

Meciurile se vor disputa sub atenta supraveghere a unui arbitru dar și a echipei medicale, pentru ca toate condițiile să fie îndeplinite și să existe un singur motto : „Play & Fun”. Mai sus, vizualizați mingea finalei Uefa Champions League 2017, iar jucătorii de la Fans Cup vor face cunoștință cu ea, direct pe teren în meciurile pe care le vor disputa, aceasta fiind și mingea turneului de pe 3 iunie.

Așa cum este normal, finalistele vor beneficia de un avantaj la ediția din 2018, unde este așteptat un număr dublu de echipe comparativ cu prima ediție, iar acesta constă în plasarea celor două pe tablouri diferite, având ocazia să se întâlnească, din nou, doar în finală.

Dacă vorbim  de un turneu serios, vorbim și de premii. Titularii primului meci, din fiecare echipă va primi, din partea organizatorilor, un tricou special. De asemenea, cel mai norocos și îngrijit bărbos va fi premiat, iar golgheterul va beneficia de un „special prize”.

După tragerea la sorți, cele două grupe și programul zilei arată în felul următor:

Grupa A:  Inter, Liverpool, Barcelona, Arsenal

Grupa B: Milan, Dortmund, Bayern, Man Utd

Ordinea meciurilor :

ora 10:00  Inter – Arsenal

ora 10:30 Milan – Man Utd

ora 11:00 Liverpool – Barcelona

ora 11:30 Dortmund – Bayern 

ora 12:00 Inter – Barcelona

ora 12:30 Milan – Bayern

ora 13:00 Liverpool – Arsenal

ora 13:30 Dortmund – Man Utd

ora 14:00 Inter – Liverpool

ora 14:30 Milan – Dortmund 

ora 15:00 Barcelona – Arsenal

ora 15:30 Bayern – Man Utd 

ora 16:00 Semifinala 1 : A1-B2

ora 16:30 Semifinala 2 : B1 – A2

ora 17:30 Finala

Criteriile de departajare pentru faza grupelor:

1. Numărul de puncte
2. Meciul direct
3. Golaverajul
4. Numărul de goluri marcate
5. Numărul de cartonașe roșii încasate (cine ia mai puține câștigă)
6. Numărul de cartonașe galbene încasate (cine ia mai puține câștigă)
7. Numărul de fani prezenți în tribună la ultimul meci din grupă

Criteriul de departajare în semifinale și finală: în caz de egalitate, se va trece direct la lovituri de departajare. Se vor executa câte 3 de fiecare echipă. Dacă egalitatea persistă atunci se vor executa alternativ lovituri de departajare până când o echipă câștigă.

 

Ne găsim pe 3 iunie, de la ora 10:00, la Baza Romprim din București!

 

Be the first to comment on "Prima ediție Fans Cup, pe 3 iunie, la București!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: