Prima zi a Turneului Campioanelor, cu Halep și Kerber în prim-plan

Nicio surpriză în prima zi a Turneului Campioanelor, ambele favorite impunându-se, chiar dacă în urma unor partide diferite în ceea ce privește desfășurarea.

Ziua și, totodată, turneul au avut în luminile deschiderii meciul dintre Simona Halep și Madison Keys.

contra1

Aflându-se deja la al 4-lea meci în acest an, cele două jucătoare anticipau cu multă siguranță planul tactic al adversarei și știau precis ceea ce trebuie făcut pentru un debut pozitiv.

Partitura interpretată de Simona în precedentele 3 partide (câștigate toate) a încântat din nou auzul fanilor săi, concretizându-se într-un concert al victoriei.

Serviciul foarte solid, cu procentaje foarte bune atât la prima minge, cât și la cea de-a doua, susținut de o mare disponibilitate de efort și de un joc la retur ireproșabil, au răpit suspansul primului set, închis de Simona cu 6-2.

keys

Același plan tactic, pe care l-a folosit cu mult succes în trecut, i-a ușurat munca și astăzi: lovituri adânci, care să o împingă pe americancă cât mai mult în spatele liniei, pentru a o împiedica să-și pună în valoare forța fizică superioară și bombardarea backhand-ului.

Crescându-și cifrele la serviciu în cel de-al 2-lea set, Keys a fost mult mai prezentă și în câteva rânduri chiar a părut capabilă să întoarcă soarta meciului.

Deși condusă cu 4-2, Madison reușește un game consistent la retur și face re-break, urmând să egaleze la 4. Dacă ar fi reușit să facă și al 3-lea game consecutiv, probabil suspansul și-ar fi găsit loc în tribunele neîncăpătoare.  Din păcate pentru Keys, Simona, care a crescut considerabil la capitolul forță psihică în ultima perioadă, a reușit să se adune la timp, și a închis manșa secundă cu scorul de 6-4.

halep1

Un început foarte bun pentru Simo, care pe lângă punctul obținut și plusul de moral, rămâne după acest meci și cu un joc la retur  entuziasmant ( 42% puncte câștigate pe primul serviciu și 51% pe al 2-lea), ce poate reprezenta principalul său atu în turneu.

Următorul meci din Grupa Roșie a avut o poveste diferită. Înaintea acestui meci, Kerber și Cibulkova se întâlniseră de 8 ori: 4 victorii pentru fiecare.

contra

2016, un an de neuitat pentru Angelique, nu a fost unul de neglijat nici pentru Dominika care, din 69 de meciuri, a câștigat 50. Ingredientele pentru un meci savuros erau, prin urmare, selectate cu cea mai mare grijă și așteptau rețeta știută doar de cele două jucătoare.

Aflată la prima participare la Turneul Campioanelor, prestația slovacăi nu avea cum să nu fie puțin știrbită de emoție. După un break rapid reușit de nemțoaică, Dominika a reușit să-și strunească pulsațiile exagerate și a început să își facă jocul. Egalează la 4, însă se vede răpusă în tie-break.

Singapore WTA Tennis

Eliberată de corvoada urmăririi adversarei, Cibulkova începe furibund setul doi, ducând rapid scorul la 4-0 în favoarea ei. Deși Kerber a fructificat singura minge de break avută, a fost mult prea puțin pentru a schimba soarta setului. Dominika egala situația: 1-1.

Cu tote că Angelique stă foarte bine din punct de vedere fizic și are un record impresionant de meciuri câștigate în 3 seturi în acest an, Cibulkova reușește prima să facă break-ul.

dominika-cibulkova-wta-finals-2016-singapore-1

Amintindu-și că ea este noul număr 1 mondial și etalonul momentului, Angelique s-a regrupat și a mai cedat un singur game până la final, câștigând partida cu 6-3 în decisiv.

Într-un joc fizic, cu două „hard hitter-e”, diferența s-a făcut în dreptul detaliilor, slovaca recunoscând la conferința de presă ce a urmat partida, că este mulțumită per-total de nivelul ei, dar că, pe viitor, trebuie să gestioneze cu mai multă luciditate momentele importante.

În cifre, aceste victorii aduc câte un punct în dreptul câștigătoarelor, care se vor întâlni marți, în meciul vedetă al Grupei Roșii.

red

Be the first to comment on "Prima zi a Turneului Campioanelor, cu Halep și Kerber în prim-plan"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: