Scaunele nu trebuie să fie goale!

anicalul-de-lux-cu-care-hagi-isi-deschide-stadionul-pentru-sezonul-viitor-din-liga-i-cum-arata-acum-arena_14_size6

După aproape o lună de zile, de când am lansat această rubrică, am hotărât să umblu un pic la detalii. De ce?! O să zic de ce nu. Ambițios sau perfecționist nu sunt, n-am fost până la 23 de ani și nu voi controla acum aceste caracteristici personale. Eterna sintagmă, vreau ceva nou?! Poate că da, dar explicațiile nu au un modul precis și mă voi opri aici. Știrea zilei va acapara, pentru moment, titlul și prima parte din articol, nu vreau să devină liniară secțiunea aceasta și mă voi opune oricărui tip de clișeu.

Mi-aș canaliza energiile pe un subiect actual, dar cu rădăcini destul de întinse. Ramificațiile numărului îngrozitor de scăzut de spectatori din 2016, în Liga 1 sunt derivate dintr-un management derizoriu al Ligii, Federației și chiar și al statului. Municipalitățile nu-și mai implică energiile în sport, în dezvoltarea centrelor de juniori, în susținerea echipelor locale. Mircea Lucescu declara zilele trecute că Rapid și restul formațiilor de tradiție nu pot dispărea când pot beneficia de ajutorul primăriilor și a tuturor adiacentelor care se derivă de aici.

În prezent, Liga 1 răsună dacă cineva aduce 7000 de oameni la stadion. Cu Rapid, Oțelul, Farul, FC Argeș, Timișoara, UTA pe prima scenă, n-am fi avut parte de audiențele acestea sătești la fața locului. Acum fotbalul e curat? Asta e explicația oficială, dar eu cred că patronii, acționarii nu sunt covalenți cu echipele pe care le reprezintă. Sunt simpli furnizori, nu-mi explic că Rapid trebuie să moară  doar pentru că unii n-au investit inteligent. Oțelul Galați nu avea voie să dispară după ce a fost jefuită. Putea fi făcut ceva în cazul acestor entități istorice. Produc și vor continua să trezească în vocile fanilor strigăte colosale.

Liga 1, căci despre ea n-am cum să nu scriu, a fost caniculară și azi. Depinde în ce context privești fiecare acest aspect. CSU Craiova vrea să o facă invidoasă, se pare, pe defuncta Gloria Bistrița la constanța cu care joacă pe un stadion aproape gol, acasă.Cu toate astea, a trecut cu 2-1 de ASA, formația din Târgu-Mureș fiind o glumă aproape la fel de mare ca prezența Timișoarei în acest sezon. Ilfovul a ajuns să aibă derby în prima ligă și Voluntariul a zdrobit cu 4-0 o Chiajnă, violată pur și simplu de arbitri în toate meciurile acestui sezon.

Ultimul subiect ce merită menționat de pe 1 august, este plecarea legendei Borussiei, Kuba Blaszczykowsky la VFL Wolfsburg. Zidul galben i se-nclină cu prima ocazie, polonezul merită un stading ovation pentru perioada în galben-negru. Constelația pe care Tuchel o desenează pe Signal Iduna Park nu-l mai include și pe Kuba, dar decența cu care pleacă și respectul pe care îl lasă în spate este infinit.

 

Be the first to comment on "Scaunele nu trebuie să fie goale!"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: