Schimbări la foc automat

ce-facem-cand-nu-ne-dorim-o-schimbare-W5Qea

 

Despre asta a fost vorba astăzi în lumea fotbalului. Că vorbim de Barcelona, naționala României sau Liga 1, avem o legătură comună : curajul de a încerca varietatea. Fiecare însă, are parte de o metamorfoză particulară.

Aș începe cu Barcelona. Campioana Spaniei își restructurează serios compartimentul defensiv și a oficializat astăzi a 2 a achiziție în 24 de ore. Dacă ieri a fost anunțat transferul lui Umtiti, astăzi, tot un fundaș francez și-a găsit fotografia pe site-ul clubului catalan. Lucas Digne vine să-l dubleze pe Jordi Alba, când spaniolul va avea nevoie de odihnă. Campanie de achiziții reușită până acum, per total.

Acest 13 iulie readuce în discuție naturalizarea străinilor din Liga 1 pentru a fi convocați de noul selecționer. Pe principiul, toți au și noi nu, vrem să facem din Camora și De Amorim, primii 2 fotbaliști străini care vor îmbrăca galbenul tradițional. Personal, mi se pare că niciunul din ei nu este peste ce avem la ora actuală și doar încercăm să mascăm anumite eșecuri cu schimbări care nu își au rostul. Având 2 fundași tineri în banda stângă, pe Toșca și Filip, ambii cu potențial real de progres, care ar fi argumentul unui fundaș stânga de 29 de ani?!

Rămânând în apoteotica vrajbă a fotbalului intern, trebuie să remarc, deloc inspirata decizie a ligii profesioniste de fotbal de a fixa Timișoara pe tabloul campionatului, deși nimeni nu este de acord cu această modificare. Am vorbit și aseară de avantajele și meritele arădenilor de la UTA și transparența argumentelor concise pe care aceștia le îndeplinesc pentru a evolua pe prima scenă.

Ultimul paragraf al zilei urmărește să evidențieze umbra în care se află Steaua și Dinamo, cele mai apreciate cluburi interne nefiind cu loturile definitivate dar cu gândul la un sezon în care obiectivele sunt înalte doar pentru că nu are de unde veni o replică serioasă. Becali aberează că în 2-3 ani vrea să bată Barcelona sau Real Madrid dar fără să facă ceva productiv în legătură cu asta. Mai pe scurt, vrea să vină de la sine minunea, doar nu se roagă degeaba de 3 ori pe zi.

Be the first to comment on "Schimbări la foc automat"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: