Steaua-și caută echilibrul pe o ață foarte subțire

steaua-dinamo-1

Despre dezmățul pornit de Steaua pe piața transferurilor n-am cum să nu scriu câteva rânduri, roș-albaștrii continuând într-o manieră controversată să-și decidă viitorul. După o serie interminabilă de veniri sau cel puțin de posibile sosiri, s-a ajuns la discuția plecărilor a unor oameni de bază. Numele vehiculate despre veniri și plecări sunt deja pe toate site-urile și nu are rost să le înșir aici, însă aș căuta să formulez o idee despre cât de „benefice” sunt aceste schimbări în efectivul vice-campioanei.

Cu siguranță putem găsi atât plusuri cât și minusuri dacă vine vorba de modul în care patronul Stelei a ales să-și folosească abilitatea de a conduce clubul vara aceasta. Banii au venit din toate părțile pentru Becali: vanzarea de jucători, Uefa și chiar Fifa pentru participarea steliștilor la turneul final din Franța. cu toate acestea, se pare că robinetul continuă să fie deschis, „aripile” Hamroun și Popa fiind cei care vor mai aduce 5 milioane în cont.

Aș zice că acest exod nu e benefic, indiferent ce aduci la schimb. Riști să-ți compromiți sezonul european, unde ai prins un traseu accesibil, din cauza lipsei crase de omogenitate și a unor relații de joc și trasee care nu se pot inventa pe loc. Nici titlul nu-mi pare o misiune atât de facilă, revenirea lui Șumudică anunțând și o emulație fantastică în jurul astralilor, iar revenirea lui Budescu, acompaniat de Alibec, Săpunaru, Niculae, Lung sau Teixeira ar complica mult și întrecerea internă. Afacerile sunt afaceri și jucătorii vor căuta motivația în altă parte, este un mod sănătos de a purta un club spre performanță dar setea lui Jugurtha Hamroun nu cred a fost stinsă de o Cupă a Ligii și mijlocașul are toate premisele să-și dorească o continuitate în roș-albastru și o aventură europeană în detrimentul petrodolarilor saudiți.

Un alt detaliu surprinzător din filozofia steliștilor îl reprezintă înregimetarea pe bandă rulantă a fotbaliștilor străini, urmând parcă, exemplul CFR-ului sau al Vaslului de acum câteva sezoane.

Be the first to comment on "Steaua-și caută echilibrul pe o ață foarte subțire"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: