Suporteri de legendă – Marisa Ramagli

Empoli este un mic oras din provincia Florenta, regiunea Toscana ce are o suprafata de aproximativ 63 de km patrati si a carui populatie numara putin peste 48.000 de locuitori. Echipa locala a fost infiintata in anul 1920 si, ca orice echipa italiana, are povestea ei aparte.

Doamna din imaginea de mai jos se numeste Marisa Ramagli, are 92 de ani si este suporterul lui Empoli de o viata intreaga. O iubire pentru un partener care are aproape aceeasi varsta ca si dansa! Este membru activ si cotizant de mai bine de 30 ani si in fiecare weekend, nelipsit, vine singura, pe picioarele sale la stadion!

image

„Tata m-a dus pe stadion cand eram o copila. De atunci am inceput sa indragesc culorile alb si albastru. E o dragoste ce dureaza de o viata intreaga!”

Liderul unei fractiuni din galeria celor de la Empoli a declarat pentru un ziar local:

„In ciuda varstei inaintate, doamna Marisa nu lipseste niciodata de la meciurile de acasa. In deplasare a fost ultima oara cand avea 85 de ani, acum insa nu mai poate. Dar de fiecare data cand plecam in deplasare, ne suna si ne intreaba daca avem nevoie de bani pentru calatorie!”

La randul sau, intrebata cum de inca mai vine pe stadion sa urmareasca meciurile echipei sale favorite, raspunsul a fost unul de-a dreptul fabulos:

„Sa vezi meciul la TV nu este deloc distractiv!”

In urma cu doi ani de zile, atunci cand a implinit venerabila varsta de 90 de ani, a fost premiata de catre club, care si-a prezentat respectele pentru unul dintre cei mai vechi suporteri, oferindu-i doamnei Marisa intrare libera la orice meci si un tricou cu numarul 90.

image (1)Va rog doar sa priviti incantarea de pe fata dansei atunci cand a primit tricoul si ganditi-va ca sustine aceasta echipa inca de pe vremea cand fotbalul nu era guvernat de petro-dolari si investitii masive! Acesti suporteri de legenda sunt ultimii piloni de rezistenta ai fotbalului romantic, asa cum era numit pe vremuri sportul rege!

Sursa articolului:

http://iltirreno.gelocal.it/empoli/sport/2015/10/27/news/la-nonna-tifosa-diventa-l-idolo-della-maratona-1.12339577

Be the first to comment on "Suporteri de legendă – Marisa Ramagli"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: