Suporteri de legendă – Kitty Thorne

Anglia este tara care a daruit lumii sportul rege, fotbalul, in urma cu aproape 150 de ani. O mare parte a echipelor engleze s-au infiintat in secolul al XIX-lea si au in spate o mare traditie.

Bristol Rovers joaca in League One (al treilea esalon din Anglia), a luat nastere in 1883 si reprezinta unul dintre principalele motive de bucurie ale locuitorilor din Bristol, un oras ce numara la ultimul recensamant aproximativ 450.000 de cetateni.

Doamna Kitty Thorne are respectabila varsta de 101 ani, locuieste in Trowbridge, Wilts si este cel mai vechi suporter al lui Bristol. A asistat pentru prima oara la un meci in anul 1954, atunci cand a venit in Bristol cu un tren cu aburi! Pe atunci prim ministru al Marii Britanii era nimeni altul decat Winston Churchill! In tot acest timp multe lucruri s-au schimbat, mai putin iubirea pentru fotbal a doamnei Kitty. De atunci si pana acum, a parcurs drumul de 52 de km dintre orasul sau si Bristol de peste 1500 de ori pentru a asista la meciurile echipei iubite!

8a6649fe-c68d-11e4-_868456c

Cu ocazia aniversarii centenarului, in anul 2015 clubul i-a acordat propria loja pentru a asista la meciurile echipei iubite. Sustine ca principalele motive pentru care a atins aceasta venerabila varsta sunt echipa din Bristol, cafeaua tare si sandwichurile cu carne de vita.

Kitty s-a nascut la Woking, Surrey, dar in 1939 a fost trimisa din Londra la Trowbridge ca urmare a inceperii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pe 23 octombrie 1954 Kitty impreuna cu sotul ei Les si fiul Peter au asistat la primul meci al lui Bristol Rovers, o victorie cu 5-1 in fata celor de la Leeds United, iar Kitty a fost de-a dreptul incantata de jocul lui Bristol. Chiar si dupa moartea sotului sau, Les, in 1959, la varsta de doar 46 de ani, a continuat sa mearga la Bristol pentru a-i vedea pe Rovers.

Din 1975 este abonata anual si a ramas loiala clubului chiar si atunci cand Bristol Rovers s-a mutat pe Bath City’s Park in 1986. Exilul a durat 10 ani, pana in 1996 cand s-au intors pe Memorial Stadium. In tot acest timp Kitty a fost langa echipa neconditionat. A asistat la meciurile echipei sale pe vremea cand jucau finale pe Wembley si pe Milennium Stadium din Cardiff.

Intrebata ce parere are despre fotbalul modern comparativ cu vremurile cand a inceput sa se duca la stadion a raspuns sincer:

„Ufff…este foarte diferit! Pe vremea aceea fotbalistii erau baieti din oras, concetateni, te intalneai cu ei pe strada, aveai ocazia sa vorbesti cu ei!”

Fiul sau Peter, ajuns intre timp la varsta de 70 de ani, declara despre mama sa:

„In ceea ce-i priveste pe Rovers, mama este la fel de infocata acum precum a fost intotdeauna. Nimeni si nimic nu o va opri vreodata sa vina la meciuri. Nu se teme sa-i aprostofeze pe jucatori atunci cand nu joaca bine!”

Presedintele lui Bristol, Nick Higgs, declara:

„Fanii nostri sunt incredibil, iar Kitty este deasupra tuturor. Sa vezi atat de multe jocuri ale echipei favorite este cu adevarat remarcabil! Multi dintre fanii nostri vin de la distante lungi pentru a-si sustine echipa, dar cati dintre ei se pot lauda ca au calatorit sa vada meciul cu trenul cu aburi?”

Be the first to comment on "Suporteri de legendă – Kitty Thorne"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: