Trac moldovenesc

europa-league

Indiscutabil, pentru mine, prezența oricărei echipe românești în cupele europene trebuie evidențiată și ridicată în vârful oricărui site de sport autohton. CSMS Iași, una din primele „clone” din fotbalul nostru, se bucură de o susținere necondiționată din partea orașului încă de la înființare. Cu un management sănătos și cu o serie de insolvențe în stânga și în dreapta, formația moldoveană a reușit să obțină prima prezență în cupele europene. Aveam dubii că ar primi atenție acest debut cu Hajduk Split din partea televiziunilor de la noi, dar mă bucur că n-am avut un feeling inspirat. 2-2 este scorul final, după 2-0 la pauză și cu golul egalizator al oaspeților la ultima fază. Meci bun făcut de moldoveni, neașteptat poate pentru mulți dar cu un final iluzoriu. Returul din Croația rămâne deschis totuși, sau e doar un mod de a scoate ceva bun din acest egal.

 

Rămân în zona europeană a ligii 1 și nu numai, trecând în revistă transferul lui Alex Chipciu la Anderlecht, știre confirmată de patronul Stelei. Dacă tot am adus vorba de Gigi, acesta a primit, în cele din urmă, o replică de la noul selecționer, Daum. Neamțul s-a folosit de sarcasm pentru a-l face pe Becali să înțeleagă cum e cu antrenorii străini și i-a dat chiar și câteva sfaturi, ironice desigur, că doar n-au făcut brânză împreună.

Premier League și-a prezentat și ultimul mare manager care va face parte din următorul sezon, cu siguranță, cel mai interesant din istoria campionatului englez. Conte vine la Chelsea cam în aceleași circumstanțe ca Van Gaal la United acum 2 ani: după un turneu final cu echipa națională în care a impresionat. Am convingerea însă că italianul va avea un traseu cu totul distinct.

Be the first to comment on "Trac moldovenesc"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: