Vanzarile lui Ibrahimovic. Crede si nu cerceta

Legenda urbana spune ca, Manchester United, intr-o saptamana, a reusit prin vanzarea tricourilor suedezului Zlatan Ibrahimovic sa agoniseasca nici mai mult nici mai putin de 76 de milioane de euro. Legenda tinde sa se transforme intr-o veritabila comedie din momentul in care se afirma ca in urmatoarea saptamana va fi atinsa suma de 120 de milioane de euro necesara pentru transferul lui Pogba.

Ibrahimovic-742x417Ce management senzational au englezii… Cand unele cluburi privesc cu invidia unui copil gelos pe jucariile partenerului de joaca mutarile din aceasta vara, Manchester United aduce un jucator, care doar prin vanzarea tricourilor, in doua saptamani, ii furnizeaza suma necesara pentru cel mai scump transfer din istorie. Ce soi de vrajitorie e asta?!

Probabil unul care e mai cunoscut in zilele noastre sub forma de „dezinformare publica”.
Informatia prezentata mai sus, care face obiectul discutiei, daca este vazuta ca altceva decat o gluma, este un semnal apriat ca nu mai putem face distinctia dintre subiect si obiect.
Prin urmare, sa luam o foaie de hartie, un creion, putin spirit critic si sa disecam putin situatia.
Barcelona a vandut, in sezonul 2015/2016, aproximativ 3, 6 de milioane de tricouri. Locul 1 in lume la acest capitol. Un club de fotbal primeste, in medie, 12 euro profit pentru vanzarea fiecarui tricou. Un calcul rapid ne dezvaluie ca echipa catalana a obtinut sezonul trecut nu mai putin de 43 de milioane de euro doar din vanzarea tricourilor.

In componenta echipei, conform site-ului oficial, regasim 28 de jucatori. Mai facem cateva calcule si putem concluziona negresit ca un jucator a vandut in medie 128 000 de tricouri si a adus clublui un profit de 1, 5 milioane de euro.Deja legenda enuntata mai sus incepe sa se clatine. In urma calculelor efectuate, avem toate informatiile necesare ca sa afirmam ca din vanzarea tricourilor intr-un sezon intreg nu suntem capabili sa ii platim salariul anual unei rezerve. Arda Turan, de exemplu. Acesta are un salariu de 100 000 de euro pe saptamana, 400 000 pe luna, deci 4, 8 mil anual.

Un alt exemplu graitor cauzei noastre este Ronaldo. Portughezul, in 2012, a vandut de unul singur 1,2 milioane de tricouri. Cu alte cuvinte, a adus clublui sau un profit de 14, 4 milioane de euro. Salariul lui, conform Forbes, era de 20 de milioane de euro.Ibrahimovic are un salariu de 260 000 de euro pe saptamana, 1 milion pe luna, 12 milioane pe an. Doar pentru amortizarea salariului, Zlatan trebuia sa vanda 1 milion de tricouri. Conform informatiei ca s-au inregistrat 76 de milioane din vanzarea tricoului intr-o saptamana, inseamna ca, in cele 7 zile, 6 milioane de tricouri trebuiau vandute. Adica aproape dublu cat a vandut intreaga echipa a Barcelonei in sezonul trecut.

„Crede si nu cerceta” era deviza Vaticanului, nu cred ca trebuie sa se aplice si in fotbal.

articol redactat de ANDREI TANASE

Be the first to comment on "Vanzarile lui Ibrahimovic. Crede si nu cerceta"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: