Zid prea înalt

14424681_1526463810698927_197965600974280539_o

Fără să știe cum e să nu fii aproape umilită în ultimele 3 deplasări pe Signal Iduna Park, Real Madrid căuta o ieșire decentă din lupta cu mânjii lui Tuchel. Despre puterea cromatică a galbenului în Dortmund putem vorbi ore în șir fără să putem acoperi nici măcar o mică parte din pasiunea acestor oameni. Un club special, cel mai frumos al prezentului. Dacă fiecare învață să-și delimiteze cât mai puțin imaginația, atunci va atinge aceeași exprimare ca-n rândul anterior. Am trecut cu toții peste clișeul cu „special”, acest club merită un alt cuvânt, o altă exprimare. S-au schimbat multe fețe însă detaliul acesta rămâne-n urmă când ne uităm la culoarea care încă domină nuanța jocului fie că vorbim de Legia, Wolfsburg sau Real.

Spaniolii sunt îngroziți de galben, asta după ce Villareal și Las Palmas le-au blocat ascensiunea în La Liga, iar Borussia a dus mai departe istoria. Ar crede foarte mulți că Real Madrid este în criză dar concluzia ar fi una nejustificată. Echipa nu impresionează dar când a făcut-o? Cu Wolfsburg, Manchester City sau Atletico în sezonul trecut de Champions League, nu. Cu Sporting în prima etapă de acum două săptămâni? Clar, nu! În La Liga unde salariile de la locul 8 în jos sunt la nivelul lui FC Vaslui din perioada Porumboiu? Aș zice că poate că despre acele meciuri putem vorbi că Realul lui Zidane e convingător. Dar stați puțin, ar fi culmea să nu fie, nu?! Cam asta reflectă obsesivitatea de Ronaldo.

Există potențial imens în lotul creat de Perez dar cât timp portughezul va fi „prima donnă” acolo, jocul nu poate căpăta fluența exercitată de „juniorii” Borussiei marți seara. La Real însă se justifică doar prin rezultate și Ronaldo este zeul rezultatelor, iar la acest meci a mai dat o demonstrație. O versiune ce se repetă constant. După ce ne-a arătat că mingea încă are suficiente secrete față de el, acesta a izbutit să marcheze după ce Bale a oferit cea mai notorie pasă din poziția pe care o avea dar totuși a trecut de Ginter și 0-1.

14424941_1346295198750272_7190879452795622856_o

Greșelile de arbitraj fac parte din joc dar n-ar fi rău să fie și-n balanță. Astăzi n-au fost echilibrate bine dar chiar și așa, pe tabelă s-a constat un 2-2 după ce Schurrle a egalat pe final. Am făcut trecerea bruscă la final dintr-un motiv simplu. Banalitatea în care s-a jucat și suficiența pe care Real a căutat-o. Alibiul nu a fost suficient de clar așa că locul 1 se joacă la Madrid. Sunt multe de predat și de exersat la Dortmund. Apărarea încă are motive să rămână după ore, însă despre talent și potențial pot scrie cu majuscule. Ca să nu predomine naivitatea defensivă, trec la ponderea atacului. Îmi place de Mor de acest Dembele. Viteza și tupeul acestor băieți sunt completate de o tehnică pe măsură.

Concluzii? Dortmund este într-un punct bun, foarte bun. Au pe ce se baza. Reus este așteptat, iar Tuchel începe să creioneze mai decent aceste dueluri la vârf. Real Madrid nu cred că se poate baza pe Zizou prea mult, nu dacă vor să conteze. E limitat, eu așa-l văd. Nu se poate să zbori sub radar la infinit.

Be the first to comment on "Zid prea înalt"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: