Ziua 4 a Turneului Campioanelor: Kerber și surprinzătoarea Cibulkova sunt primele semifinaliste

În urma meciurilor decisive de astăzi, situația din „Grupa Roșie” a devenit limpede: Angelique Kerber și Dominika Cibulkova ocupă primele două locuri și se pregătesc de semifinale.

Succesul lui Keys în fața Cibulkovei, cu scorul de 2-0, complicase puțin grupa din care făcea parte și Simona Halep.

simoversus

După o evoluție entuziasmantă în primul meci, avântul Simonei a fost stopat de o Kerber în mare formă, astfel că era obligată să câștige astăzi.

De partea cealaltă, situația Cibulkovei era mult mai delicată: trebuia să câștige astăzi cu 2-0 și să aștepte ca Angelique să-i repete performanța, cu același scor.

Primele două înfrângeri nu i-au știrbit încrederea mereu pozitivei Domi, care era decisă să facă tot ceea ce depinde de ea pentru a se califica.

Lucrurile păreau să se alinieze încă de la început în favoarea ei, Halep intrând pe teren cu un bandaj serios la genunchiul stâng.

Cum, de cele mai multe ori, scopul scuză mijloacele, Dominika și-a ajustat rapid strategia și a început să bombardeze backhand-ul afectat serios de accidentarea de la genunchi.

În ciuda unei aparent echilibru, Simona nu a contat în primul set, vădit afectată de handicapul fizic. Nu a reușit să-și creeze nicio șansă de break, spre deosebire de adversara sa care a fructificat-o pe singura avută, protejând avantajul până la final.

Presiunea, mai mare pe slovacă, și-a pus amprenta asupra ambelor jucătoare, în primul set, care au evoluat cu unele rețineri (doar 10 lovituri câștigătoare în total).

Cu primul set adjudecat, Dominika a fost ceva mai dezinvoltă și a devenit și mai ofensivă, asumându-și, implicit, mai multe riscuri.

De partea cealaltă, Simo ducea o luptă pe două fronturi: una împotriva Cibulkovei, alta împotriva psihicului, pe care încerca să-l convingă că durerea nu e atât de mare și că încă poate pune probleme.

6 break-uri realizate de ambele jucătoare, au arătat cât de mare este miza, dar și cât de hotărâte sunt ambele să lupte până la final pentru calificare.

Halep, păgubita fizic, a adoptat singura tactică accesibilă: strânsul din dinți, ignorarea durerii și alergatul dintr-un colț în altul al terenului. Dacă Dominika a avut 25 de lovituri direct câștigătoare și 21 de greșeli neforțate, Simona a avut 7, respectiv 9.

Cu toate acestea, agățându-se cu insistență de orice minge și de orice moment favorabil, a împins nesperat setul în tie-break, câștigat, până la urmă, de Domi cu 7-5.

6-3 / 7-6 pentru slovacă la final, însă un succes foarte muncit, în fața unui oponent ce și-a depășit limitele fizice și a refuzat sa se prăbușească sub durerile fizice.

Acum Domi nu mai putea face nimic și trebuia să aștepte răbdătoare meciul 2, pentru a vedea dacă pleacă în vacanță sau dacă își poate juca șansa pentru finală.

cibulkovawin

Deși deja calificată, clasamentul, pe a cărui poziție fruntașă se afla, o obliga pe Angelique la o nouă victorie.

Dornică să încheie grupă cu 3 victorii consecutive și să transforme această performanță într-o declarație clară și răspicată de superioritate, Kerber știa clar ce are de făcut.

kerberversus

Cu un joc foarte îngrijit și extrem de cerebral, nemțoaica a controlat partidă de la început până la final.

În ciuda celor 5 break-uri consecutive, planul tactic a fost executat sublim și a produs rezultatul așteptat.

Doar 4 lovituri direct câștigătoare pot părea insuficiente pentru a câștiga un set în față unor jucătoare precum Keys care caută mereu să preia inițiativa și să încheie punctele cât mai repede. Acest neajuns poate fi corectat însă de un plan solid, pus în practică cu minuțiozitate. Având de partea ei deplasarea fantastică în teren și exploatându-i backhand-ul adversarei, Kerber a reușit să își adjudece primul set cu scorul de 6-3, oferindu-i șanse reale la calificare și Dominikai.

Pur și simplu agasată de soliditatea jocului defensiv al adversarei, Keys a forțat și mai mult, acest lucru traducându-se în 15 greșeli neforțate în setul 2, față de doar 3 ale nemțoaicei.

Cu un joc atât de imaculat și pragmatic, misiunea a fost și mai ușoară în setul doi pe care l-a câștigat cu același scor: 6-3.

kerber1win

Un rezultat dezamăgitor pentru Madison, care venea după o partidă de zile mari în fața Cibulkovei. Din păcate pentru ea, Kerber este un alt tip de jucătoare, cu o filozofie opusă și ea încă pare că are un bagaj tehnic prea limitat pentru a îl aborda.

Acum Kerber așteaptă meciul de mâine, pentru a vedea ce jucătoare va avea în față în drumul său spre finală. Pentru Dominika lucrurile sunt clare, aceasta urmând a o întâlni pe jucătoarea care se află, în acest moment, pe buzele tuturor grație poveștii sale incredibile: Svetlana Kuznetsova.

Be the first to comment on "Ziua 4 a Turneului Campioanelor: Kerber și surprinzătoarea Cibulkova sunt primele semifinaliste"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: