Ziua a 4-a: Murray il urmeaza pe Djokovic in semifinale; Wawrinka isi regaseste stabilitatea

Pozitia fruntasa a clasamentului mondial este vanata cu mult interes, atat de Djokovic, cat si de Murray.

Djokovic este deja calificat in semifinale, gratie victoriei de ieri. Andy avea sa il urmeze si el, insa in urma unui meci epuizant, de 3 ore si 21 de minute, impotriva japonezului Nishikori. Acest thriller, nu doar ca a facut deliciul publicului prin dramatism si prin puncte spectaculoase, dar a si devenit cel mai lung meci din istoria competitiei.

Cei 2 se mai intalnisera la Turneul Campionilor, in 2014. Atunci niponul a obtinut victoria.

De asemenea, tot Kei a fost cel care l-a elimiat pe britanic la editia de anul acesta a Open-ului American. Prin urmare, statistica si ascendentul moral erau de partea outsider-ului.

Chiar si asa, Murray, proaspat numar 1 mondial, era decis sa nu riste nimic si sa se califice in semifinale inca din meciul doi.

Echilibrul a fost cuvantul ce a caracterizat primul set.

Un prim set in care ambii jucatori au facut un numar suprinzator de greseli nefortate (20).

In ciuda unei sanse de set avute de Nishikori la 6-5, Andy si-a pastrat calmul si cu mult sange rece a impins setul intr-un tie-break, care avea sa fie punctul culminant.

Pe nesimtite, Kei isi procura 3 mingi de set consecutive, pe care insa, din nou, Murray le salveaza, aratand multa stapanire de sine.

De la 3-6, poate si pe fondul unei scaderi temporare a jocului japonezului, Andy realizeaza 4 puncte consecutive si isi procura prima minge de set, neconcretizata insa.

Pana la urma incisivitatea lui Kei este rasplatita, niponul adjudecandu-si setul la 9.

Britanicul nu reusise niciodata sa castige primele doua meciuri de la Turneul Campionilor si parea ca istoria se va repeta.

Chiar daca mansa secunda incepe cum nu se poate mai bine pentru favoritul local, cu un break inca din primul game, presiunea constanta a lui Nishikori da roade si acesta face re-break-ul, egaland la 4.

Insuficient, deoarece cateva ezitari ii permit lui Andy sa faca un nou break, pe care de aceasta data il concretizeaza, egaland situatia la seturi.

Aspectul care i-a facilitat revenirea in acest set lui Murray, a fost serviciul 2 al lui Nishikori. Doar doua puncte a reusit acesta sa castige cu mingea a doua.

In decisiv lucrurile au continuat in aceeasi nota: Andy si-a imbunatatit constant primul serviciu si a reusit sa greseasca mult mai putin. Chiar daca japonezul a avut mai mute lovituri direct castigatoare (15), greselile au fost nepermis de multe, oferindu-i oportunitatea lui Murray de a castiga setul (6-4) si implict un loc in semifinale.

andy

Meciul 2 al zilei a fost cel dintre Stan Wawrinka si Marin Cilic. Ambii jucatori veneau dupa doua prestatii modeste si, implicit, dupa doua infrangeri.

In partida contra lui Nishikori, Wawrinka a fost mult sub potentialul sau, motiv pentru care a fost executat in doua seturi.

Astazi lucrurile au stat diferit.

Aflat intr-o zi mare la serviciu, acesta a putut sa raspunda serviciilor uriase ale croatului si sa capete incredere pe masura ce meciul se consuma.

Si in acest meci jucatorii s-au anulat reciproc, soarta primului set avand a fi decisa in urma unui tie-break.

Cu o minte linistita si o mana sigura, elvetianul se impune fara probleme la 3.

Realizand ca nu mai are ce pierde, Cilic devine mai agresiv, asumandu-si voit mai multe riscuri. O abordare care l-a surprins pe Stan la inceput de set, atunci cand si-a cedat serviciul.

In ciuda acestui inceput neasteptat, Wawrinka s-a regrupat la timp si a facut re-break-ul in game-ul 4. De acolo s-a mers iar cu serviciul pana intr-un nou tie-break.

La fel ca in precedentul, Stanislas este jucatorul mai concentrat si mai precis, inchizand setul tot la 3, pastrandu-si sansele de calificare.

O demonstratie de stabilitate psihica si concentrare sustinuta din partea elvetianului, elemente ce au lipsit cu desavarsire din arsenalul acestuia in primul meci.

stan

 

Be the first to comment on "Ziua a 4-a: Murray il urmeaza pe Djokovic in semifinale; Wawrinka isi regaseste stabilitatea"

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: